اخباراقتصادیایران و جهانبهداشت و سلامتشهری و رفاهیگزارش

رونمایی از ماسک نانو ذرات مس در دانشگاه ولیعصر رفسنجان

در ابتدای شیوع ویروس کرونا و سال گذشته در چنین روزهایی مشکلاتی در تهیه ماسک مورد نیاز برای مدیریت این بیماری داشتیم، حتی کشورمان با اینکه محموله های ماسکی را که از شرکت‌های خارجی خریداری کرده بود به هر دلیلی جلوی ورود آنها به کشور گرفته شد. به حتم این جملات وزیر بهداشت گویای همه اتفاقات سخت است: «روزها و شب های بسیار سختی بر ما و همکاران‌مان در سراسر کشور گذشت. برای تهیه ماسک، گان، ونتیلاتور و داروهای مورد نیاز به شدت در مضیقه بودیم. می گفتند هواپیمای حامل این محصولات ساعت ۲ بامداد در ایران می نشیند اما بعد خبر می دادند که انگلیسی ها و آمریکایی ها در فلان فرودگاه، اجازه پرواز ندادند. چندین میلیون ماسک را از کشور انگلیس خریداری کرده بودیم اما به دلیل تحریم‌ها این کشور ماسک‌ها را به ما تحویل نداد. علیرغم دروغی که آمریکایی ها می گفتند دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نیست اما ظالمانه ترین نوع فشارها را بر ما وارد کردند.»

به گزارش شایوردنیوز، اما بعد از این روزهای سخت در داخل کشور، علاوه بر اینکه جهادگران و گروههای خودجوش مردمی به دوخت انواع ماسک پرداختند، پژوهشگران و محققان داخلی هم تحقیقات خود را آغاز کردند و به فن آوری ماسک های نانو و یا با پارچه های نوترکیب دست پیدا کردند که اکنون این ماسک ها در حال تولید هستند تا نفوذ این ویروس را به داخل بدن به حداقل ممکن برسانند. امروز می توان گفت که کشورمان در تولید ماسک خودکفاست و این تلاش‌‌ها، نویدبخش عبور از تحریم‌ها و خلق فرصت‌های جدید و نو در کشور است.

برای اولین بار در کشور و در راستای صنایع پائین دستی مس (نانو ذرات مس) محصولی کاملا فن آورانه و دانش محور بدست محققان و پژوهشگران رفسنجانی و یک شرکت دانش بنیان در دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان به مرحله تولید رسیده است. این شرکت بیش از این از «نانو پودر مس» رونمایی کرد که در ساخت وسایل پزشکی به مانند گان، ماسک و همچنین در صنایع الکترونیک و ریزپردازنده‌ها و….کاربرد دارد.
«ماسک نانو مس» ماسکی ۳ لایه که از ذرات نانو مس ساخته شده که ویروس کرونا را کمتر از یک دقیقه از بین می برد. این ماسک برای اولین بار در کشور تولید می شود و هر چند تحقیقات بر روی ماسک «نانو مس» در جهان هم در حال انجام است و دانش تولید این ماسک در دست کشورهای اروپایی و آمریکایی‌ست که هنوز هم به تولید انبوه نرسیده است.

مدیر شرکت دانش بنیان «ماسک نانو مس» در مراسم رونمایی این محصول که در تالار خیام دانشگاه ولیعصر برگزار شد، گفت: بعد از مدت‌ها تحقیق و پژوهش به محصولی دست یافته ایم که دانش آن فقط در دست شرکت‌‌های مطرح آمریکایی و اروپایی است.

رضا رنجبر گفت: با توجه به اپیدمی کرونا، تمامی توجه، تلاش و پژوهش‌های‌مان را بر روی پارچه و ماسک نانو گذاشتیم تا محصولی جدید با ماندگاری بیشتر به مرحله تولید برسد.

وی افزود: ما در این محصول از «نانو ذرات مس» استفاده کردیم و به گونه ای الیاف مس را در پارچه قرار دادیم که ویروس و باکتری را از بین ببرد. بر روی تولید پارچه های ماسک آنتی باکتریال و آنتی وایرال پژوهش انجام دادیم تا نانو ذرات مس به گونه ای در داخل این الیاف قرار گیرد.

رنجبر خاطر نشان کرد: برای رسیدن به یک طرح ایده آل، به روش های مختلف آزمون و خطاهای زیادی را انجام دادیم که در پایان تحقیقات‌مان، پلیمری را پیدا کردیم که همزیست نانو مس باشد که نه تأثیر منفی بپذیرد و نه تأثیر منفی بگذارد.

مدیر شرکت دانش بنیان ماسک نانو مس با اشاره به اینکه این ماسک سه لایه پزشکی کمتر از یک دقیقه ویروس‌های بیوتیک و غیربیوتیک را از بین می برد و حتی بعد از دور انداختن ماسک، مرکز نشر ویروس نخواهد بود، عنوان کرد: این ماسک به روش خاصی تولید شده است که این روش در دنیا منحصر به فرد است و هنوز در کشورهای آمریکایی و اروپایی در دست تحقیق و پژوهش است اما ما توانسته ایم این نانو ذرات، پلیمر و نانو الیاف را تولید کنیم.

رنجبر گفت: تحققات و پژوهش‌هایمان نشان می دهد که زیر یک دقیقه ویروس کرونا و باکتری های مضری که روی پارچه ماسک می نشیند از بین می رود و همچنین ساعت‌‌های استفاده از ماسک، افزایش پیدا می کند.

وی افزود: حتی وقتی ماسک دور ریخته می شود و یا ماسک نگه داشته شود، سطح ماسک عاری از ویروس است.

رنجبر با اشاره به اینکه روی سطح این پارچه، یک لایه نانو الیاف مس است و به روش خاصی در پارچه قرار گرفته است، افزود: این لایه نانو مس وارد ماسک می شود. دانش نانو ذرات مس فقط در اختیار شرکت‌های آمریکایی به صورت صنعتی است که هر ماسک اگر در آمریکا به این روش تولید شود، حدود ۵۰ هزار تومان هزینه آن می شود در صورتی که با هزینه پایین و با روش نوینی که ما ابداع کرده ایم این ماسک حدود چهار تا پنج هزار تومان هزینه دارد.

دکمه بازگشت به بالا