اجتماعیاخباراقتصادیبهداشت و سلامتسیاسیشهری و رفاهیکشاورزی و پستهگزارش

کشمکش‌های سیاسی برای مردم نوق آب نمی شود/بفهمید مردم آب ندارند

چند هفته ای است که جمعیتی به نمایندگی از مردم روستاهای علی آباد، قائمیه، شجاع آباد و مهدی آباد نوق برای اعتراض به شهر رفسنجان می آیند. مردم این روستاها برای بیان مشکل خود تا به حال جلوی فرمانداری، دفتر امام جمعه و اداره آبفای رفسنجان تجمع کرده و امروز هم به استانداری رفته اند و با پلاکاردهایی جلوی استانداری تجمع کرده اند «مسئولین رفسنجان پاسخگو نیستند، استاندار محترم به فریادمان برس، استاندار حمایت حمایت».

به گزارش شایوردنیوز، مدت‌هاست که روستانشینان این مناطق از بی آبی رنج می برند. مردمان این روستاها برای تأمین آب مجبورند به شهر و یا خانه اقوام بروند و یا با تانکر از روستاهای اطراف آب مورد نیاز خود را تأمین کنند. هر چند این روستانشینان، علاوه بر تأمین آب برای شست‌وشو، مشکل تأمین آب برای احشام و دام‌هایشان را دارند. هم اینک با توجه به فرا رسیدن سال نو و دوران کرونا و نیاز بیشتر به آب، مشکل بی آبی شدت بیشتری گرفته است و مردم از نبود آب سالم و بهداشتی گلایه دارند.

روستاهای منطقه نوق سال‌هاست که از کم آبی رنج می برند و اکنون آب به عنوان یک مسئله استراتژیک، و انتقال این ماده حیاتی از یک منطقه به منطقه دیگر نوق، خود به خود باعث افزایش تنش‌ها می شود. اما نکته قابل تأمل این است که مشکل کم آبی در این روستاها بیشتر به سمت گپ‌و‌گُفت‌های سیاسی کشانده شده است و عده ای بیشتر قصد بهره برداری سیاسی دارند و مطامع سیاسی‌شان را با نیاز مردمان این روستاها آغشته کرده اند.

به نظر می رسد ایجاد چنین تنش‌هایی و دخالت افراد غیرمسئول با اظهار نظرهایی که رنگ و بوی سیاسی می دهد، از طرفی اصلا به نفع مردم نیست و برای آن‌ها آب نمی شود و از طرف دیگر بر اختلافات و درگیری‌ها دامن زده می شود و کشمکش‌ها و اختلافات بین مردم این منطقه را افزایش می دهد و باعث کدورت بیشتر خواهد شد. البته بعضی از رسانه ها هم باید از دامن زدن به این تنش‌ها خودداری کنند و مردم را به آرامش دعوت کرده تا با دوستی و آرامش این مشکل مرتفع شود.

بیش از این انارکی محمدی نماینده سابق رفسنجان برای مشکل کم آبی این منطقه از نوق تلاش‌هایی را انجام داده است و اکنون فصیحی هرندی فرماندار رفسنجان به عنوان نماینده دولت و جلالی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی باید برای رفع این مشکل تلاش کنند. این مقامات مسئول بیش از این سفری به این منطقه داشته و قول داده اند که مشکل کم آبی این روستاها تا مهرماه ۹۹ حل شود؛ اما اکنون سال ۹۹ رو به پایان است اما بحران بی آبی در این منطقه از نوق همچنان وجود دارد.

آنچه مهم و ضروری است اینکه باید شورای گفت‌وگو با حضور مسئولین و ریش سفیدان و شوراهای منطقه شکل گیرد تا مشکل بی آبی این مناطق بدون تنش حل شود.

اما بد نیست مسئولان، نماینده و عالترین مقام اجرایی شهرستان نگاهی به تجمع های اخیر مردمان این روستاهای نوق بیاندازند. آیا شایسته است که این مردمان شریف، زحمت‌کش و سخت‌کوش، این همه سختی و مرارت بکشند و از ضروری‌ترین نیاز زندگی خود بی نصیب بمانند و مسئولین هم به خواسته به حق آن‌ها چنین بی توجه باشند.

فاطمه ملایی

دکمه بازگشت به بالا