روبان سیاه کرونا بر قاب شهر

شایوردنیوز_یادداشت/ برای خانواده هایی که به تازگی عزیزی را از دست داده اند، از اینکه در این لحظات سوگواری تنها بمانند بسیار سخت و دشوار است و خانواده های داغدار می خواهند که دوستان و اقوام در کنار آنها باشند تا روح داغدار آنها را تسلی دهند و در غم آنها شریک باشند. از آن طرف اقوام و دوستان هم در این روزها تمایل دارند که مرهم درد و رنج عزاداران باشند. اما کرونا دیگر دورهمی، تجمع و جمع شدن اقوام، دوستان و خویشان نمی شناسد و در کمین نشسته است تا افرادی را به این بیماری مبتلا کرده و خانواده ای را داغدار کند و بر رنجها و آلام خانواده ها بیافزاید.
متأسفانه این روزها آنچه که بیش از هر چیزی به چشم می آید، مراسم تشییع و تدفین با جمعیت زیاد در بعضی از محله های شهر و روستاهای رفسنجان بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی برگزار می شود و حتی تعدادی از شرکتکنندگان ماسک هم نزده اند. به طور نمونه در روزهای اخیر خانواده ای داغدار جوانشان شدند که در مراسم تشییع این جوان، صدها نفر شرکت کرده اند و همچنین در محله ای هم بیش از صد نفر در مراسم تشییع فردی حضور پیدا کرده اند. هر چند در آرامستان بزرگراه خلیج فارس، بعضی از محدودیتها اعمال می شود اما در دیگر قبرستانهای شهر و روستاها از این محدودیتها و قوانین بازدارنده وجود ندارد. همه این اتفاقهای ناگوار در حالی اتفاق می افتد که رفسنجان در وضعیت پرخطر کرونایی و در شرایط قرمز به سر می برد.
این روزها همه دوست دارند در کنار هم باشند، پرستار و پزشکی که در بخش کرونا کار می کند، بیش از هر کسی قلبش می تپد تا در کنار خانواده اش باشد اما آمار بالای مبتلایان کرونا در دو هفته اخیر دوباره تعداد زیادی از کادر درمان و بخشهای بیمارستانها را درگیر کرده است و کادر درمان در بیمارستانها مانده اند تا از بیماران تیمارداری کنند تا خانواده ای داغدار نشود. متأسفانه تعداد زیادی از پرستاران و پزشکان در این روزهای سخت کرونا، جان خود را از دست داده اند.
ذکر این نکته مهم است که همیشه نباید یک قوه زور یا نیروی بازدارنده ای بالای سر جامعه باشد تا بعضی از موارد و محدودیتها را اجراء کنند. این روزها بیشتر از هر موقع و زمانی بایستی حس همدردی، همنوعی و دوستی را در وجودمان نهادینه کرد و به عنوان یک شهروند به مسئولیت اجتماعیمان عمل کرد.
همانطور که می دانیم بیش از ۷۰ درصد موارد ابتلا به کرونا در دورهمیها و تجمعها اتفاق می افتد. فاصله گذاری اجتماعی اصلی است که باید بیش از گذشته به آن توجه کرد و کارشناسان بیش از پیش نسبت به رعایت فاصله اجتماعی هشدار می دهند.
در یک مراسم تشییع اگر فقط یک نفر مبتلا به کرونا باشد و با این فشردگی و ازدحام جمعیت می توان تخمین زد که چند نفر دیگر را مبتلا می کند و خدای ناکرده خانواده ای دیگر را داغدار خواهد کرد. خانواده های داغدار که عزیزی را از دست می دهند بایستی شرایط فعلی را درک کرده و اعلام کنند که انتظار ندارند دوستان و اقوام در مراسم تشییع و ترحیم شرکت کنند.
البته با وجود اینکه محدودیتهای کرونایی اعلام شده، به نظر می رسد مراکز بهداشت در روستاها و گشتهای ویژه کووید۱۹ هم باید نظارت بیشتری بر این موارد داشته باشند تا بیش از این شاهد مراسمهای پرجمعیت این چنینی نباشیم.