اجتماعیاخبارایران و جهانبهداشت و سلامتشهری و رفاهیویژهگزارش

در رفسنجان بیش از ۴ هزار دوز واکسن کرونا تزریق شده است/ادامه پیک چهارم کرونا به رفتار مردم بستگی دارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: در نوبت اول بیش از ۴۳۹۲ دوز واکسن کرونا در رفسنجان تزریق شده است، که هفته آینده تزریق واکسن به گروه دوم را شروع خواهیم کرد و ۱۴۰۰ دوز واکسن تزریق خواهد شد.

به گزارش شایوردنیوز، علی اسماعیلی ندیمی به مناسبت هفته سلامت و نامگذاری این روز بنام «رسانه ها، آموزش و فرهنگ سازی» در دیدار و گفتگو با جمعی از خبرنگاران بیان کرد: هر واکسنی عوارضی بدنبال دارد و واکسن آنفولانزا هم عوارض داشت و واکسن‌های کرونایی که تزریق می شود، مجوز اضطراری دارند و به مانند دیگر واکسن‌ها عوارضی به همراه دارند.

اسماعیلی ندیمی با بیان اینکه طی سه روز گذشته در گروه اول، ۲ هزار و ۴۰۰ دوز واکسن کرونا تزریق شده است، خاطر نشان کرد: در روزهای گذشته در سه مکان با پنج شیفت واکسیناسیون انجام گرفت. هفته آینده تزریق واکسن به گروه های پرخطر شروع خواهد شد. هر چه تعداد واکسیناسیون افزایش پیدا کند در پیک‌های بعدی تعداد بستری‌ها و مرگ‌و‌میرها کاهش پیدا می کند.

وی افزود: واکسیناسیون به شکل گسترده بعید است که ظرف چند ماه آینده اتفاق بیفتد. آثار مثبت آن حداقل چندین ماه طول خواهد کشید، تا زمانی که به ‌طور جدی به مردم بگوییم بیماری کنترل و یا مهار شده است. اگر هم فرض کنیم بتوانیم در فاصله چند ماهه بیست میلیون نفر از جمعیت را واکسینه کنیم، از شهریور مرگ و میرهایمان کاهش پیدا خواهد کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خاطرنشان کرد: در هفته گذشته روزهایی بود که تا ۷۰۰ تست کرونا انجام می گرفت و این رویه کمک شایانی کرد تا بیماری کنترل شود.

وی با بیان اینکه ماسک مهمترین ابزار پیشگیری است، عنوان کرد: ۷۰ درصد موارد ابتلای کرونا در دورهمی‌های خانگی و میهمانی‌ها اتفاق می افتد. بدترین مکان برای ابتلا به کرونا، رستوران‌ها و مکان‌های غذاخوری هستند و در تجمع‌های خانودگی ماسک‌ها برای خوردن غذا و نوشیدنی برداشته می شود که موارد ابتلا را افزایش می دهد.

اسماعیلی ندیمی افزود: رعایت پروتکل‌های بهداشتی در طول هفته گذشته در اداره ها به ۹۰ درصد و در سایر اماکن به ۷۰ تا ۸۰ درصد رسید که هنوز انتظار می رود مردم پروتکل‌ها و محدودیت‌ها را اجراء کنند تا در این پیک شاهد تلفات و موارد ابتلای کمتری باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: از اصناف رفسنجان سپاسگذاریم که در دو هفته گذشته در رعایت پروتکل‌ها و اعمال محدودیت‌ها با ما همکاری کردند. البته درصد کمی از اصناف هستند که رعایت نمی کنند. هر چه رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش پیدا کند، شاهد اوج بیماری و پیک‌های بعدی خواهیم بود.

اسماعیلی ندیمی با اشاره به اینکه افراد مسن و بیماران زمینه ای به خوبی تا به حال رعایت کرده اند، گفت: متأسفانه پروتکل‌های بهداشتی در نسل جوان کمتر رعایت می شود.

وی با بیان اینکه سه عامل باعث کاهش مرگ‌ومیرها در پیک چهارم کرونا در رفسنجان شد، عنوان کرد: تشخیص زودرس، به ازای هر فردی که به کرونا مبتلا می شد، حداقل ۸ نفر که با این فرد در ارتباط نزدیک بودند، تست‌گیری و آزمایش کرونا انجام می شد.

اسماعیلی ندیمی گفت: درسهایی از پیک سوم کرونا گرفتیم، بخش CCu را به بخش مراقبت تنفسی تغییر دادیم و تعداد زیادی از پرسنل و کادر درمان را آموزش دادیم.

اسماعیلی ندیمی تصریح کرد: ۸_۹ روز است که بخش بستری‌های موقت را راه اندازی کرده ایم که مردم بهتر مراجعه می کنند و همچنین درمان و قرنطینه خانگی بیماران در خانه ادامه پیدا کرده و بیماری کنترل می شود.

وی افزود: هنوز در پیک چهارم هستیم و ادامه این موج و موج‌های بعدی به رفتار مردم بستگی دارد، اقدامات بسیاری گسترده ای انجام گرفت و کادر درمان به صورت شبانه روز کار کردند و کانون های آلودگی را پیدا کردند و تست‌های تشخیصی کرونا گرفته شد، که کانون‌های آلوده به ویروس کوچک شد و به انتها رسید.

وی طرح شهید سلیمانی را یکی از طرح‌های موفق در پیشگیری از موارد ابتلا به کرونا و بیماریابی بیان کرد و گفت: بسیح، هلال احمر و شهرداری و سایر ارگان‌ها در اجرای این طرح بسیار همکاری کردند تا بیماری کنترل شود.

اسماعیلی ندیمی از مردم درخواست کرد که در سامانه سیب ثبت نام کنند و افزود: افراد مسن به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند و در سامانه سیب اطلاعات خود را ثبت کنند تا برای دریافت واکسن کرونا، اطلاعات کافی از افراد مسن و بیماران با بیماری زمینه ای داشته باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیان کرد: همچنان خستگی ناپذیر تلاش می کنیم تا بر بیماری غلبه و آن را زمین‌گیر کنیم و از مردم می خواهیم که همچنان ما را یاری کنند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

دکمه بازگشت به بالا