دانشگاه فرهنگیان در هاله ای از ابهام/ کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش رفسنجان
مدیر آموزش و پرورش رفسنجان گفت: در شهریورماه ۹۸ بحث راه اندازی دانشگاه فرهنگیان در رفسنجان با پیگیری مسئولین مطرح شد، که ساختمان مورد نظر دانشگاه هم تعمیر و تجهیز شد و در دو رشته ۳۸ دانشجو پذیرش شد که تا به حال اقدامی در خصوص استقلال دانشگاه انجام نشده است و دانشگاه شعبه ای از دانشگاه کرمان است.
به گزارش شایوردنیوز، حسین تقوی رشیدی در نشست خبری بمناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی بیان کرد: به سهم خودم وظیفه داشتم که به مسئولان شهرستان یادآوری کنم و نامه نگاری هم شد و پیگیری کردم و به استاندار به عنوان ریاست شورای هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان استان نامه نوشتم. این گلایه را از رئیس دانشگاه فرهنگیان کرمان دارم که موضوعی که سالها پیگیر آن بودیم، میانه راه رها شده است و نمیدانم اگر دوباره کلاسها حضوری شود آیا دانشجویان را خواهیم داشت یا نه؟ امیدوارم این ظرفیت بزرگ و مهم در رفسنجان نادیده گرفته نشود و دانشگاه فرهنگیان مستقل زیر نظر وزارتخانه در رفسنجان فعالیت داشته باشد.
آموزش و پرورش رفسنجان با کمبود نیروی انسانی مواجه است
مدیر آموزش و پرورش رفسنجان افزود: در تأمین نیروی انسانی و متخصص در شهرستان رفسنجان، از طرف استان و وزارتخانه کم لطفی شده است و با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم. بعد از انقلاب، امسال بیشترین تعداد بازنشستگی را داریم و تا سال تحصیلی آینده ۲۹۴ نفر در آموزش و پرورش رفسنجان بازنشسته می شوند که با استان رایزنی کرده ایم نسبت به تأمین نیروی مورد نیاز اقدام کنند که امیدواریم کمبود نیرو در مهرماه امسال جبران شود.
تقوی خاطر نشان کرد: از اسفندماه ۹۸ که کشور درگیر کرونا شد، نظام تعلیم و تربیت در فضا و محیط جدیدی شکل گرفت که آمادگی برای چنین وضعیتی وجود نداشت که کم کم آموزش در شبکه شاد ساماندهی شد.
وی عنوان کرد: هر چند فکر می کردیم که در سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ کلاسها حضوری تشکیل شوند، اما چند هفته ای نیمه حضوری تشکیل شد که دوباره با اوج کرونا، آموزش به سمت غیرحضوری رفت که بسیار سخت بود و مشکلات بسیاری را پشت سر گذاشتیم.
تقوی با بیان اینکه دانش آموزان محور تعلیم و تربیت هستند، عنوان کرد: تدریس، مدرسه و آموزش در یک گوشی و تبلت خلاصه شد. فعالیت های آموزش و پرورش در این مدت کاهش پیدا نکرد؛ بلکه بسیار زیادتر هم شد، به حتم مجاهدت مجموعه آموزش و پرورش در تاریخ ماندگار خواهد شد.
این مقام مسئول عنوان کرد: در شهرستان رفسنجان ۳۷ مدرسه غیردولتی وجود دارد که ۳۲ درصد جمعیت دانش آموزی شهرستان را در بر می گیرد.
وی افزود: آموزش و پرورش در ۳۷ رشته آموزشی، رتبه استانی کسب کرد که ۵ هزار دانش آموز بصورت مجازی در مسابقات شرکت کردند. در جشنواره نوجوان سالم با هدف پیشگیری از اعتیاد و رفتارهای پرخطر هم ۱۹ رتبه استانی توسط دانشآموزان رفسنجانی کسب شد.
مدیر آموزش و پرورش رفسنجان به کمکهای خیرین به مدارس اشاره کرد و گفت: ۸۱۱ میلیون تومان در مدارس هیأت امنایی جمع آوری شد که در قالب کمکهای مؤمنانه بین نیازمندان توزیع شد. ۲۸ تبلت و گوشی هم به آموزش و پرورش اهداء شد که مدیران مدارس با توجه به شناختی که از دانش آموزان نیازمند داشتند به آنها اهداء کردند.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک خانواده عیالوار است اما امکانات آن بسیار کم است، افزود: بایستی این فکر از شهرستان تا وزارتخانه عملی شود که هر چه در زمینه آموزش و پرورش سرمایه گذاری شود، باز هم بسیار کم است. در خیلی از زمینه ها، آسیبهای اجتماعی و پیامدهایی که وجود دارد، هزینه هایی انجام می گیرد و اگر اندکی از این بودجه ها خرج آموزش و پرورش می شد، نمی بایست تاوان خیلی از آسیبهای اجتماعی را بدهیم.
تقوی افزود: کمک به آموزش و پرورش کمک به خودمان و فرزندانمان است که دانش آموزان در آینده نیروهای متخصص و مسئولین نظام هستند. آموزش و پرورش میداندار است و همه باید کمک کنند.
مدیر آموزش و پرورش رفسنجان به مدارس فرسوده در رفسنجان اشاره کرد و گفت: دانشآموزان ما زیر سقفی که استحکام ندارد، درس میخوانند. سال گذشته ۸۹ مدرسه که عمرشان بالای ۴۵ سال است در رفسنجان وجود دارد که تخریبی هستند. ساخت و ساز در آموزش و پرورش به صورت مشارکتی انجام میشود، یعنی ۳۰ تا ۵۰ درصد را اگر خیران بسازند بقیه را اداره کل نوسازی مدارس تکمیل خواهد کرد.
وی به نقش خیران مدرسه ساز اشاره کرد و گفت: پروژههایی در رفسنجان است که خیران از صفر تا ۱۰۰ هزینه آن ها را پرداخته اند، که مطالبه ما از نوسازی این است که به ازای هر مدرسه باید دو مدرسه در رفسنجان بسازد.
خانواده ها نگران نباشند
مدیر آموزش و پرورش رفسنجان بیان کرد: امتحانات پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری است، که تصمیم گیرنده وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا بود که حتما نفسِ کار درست است. خانواده ها نگران هستند، سلامت دانش آموزان برای ما بسیار مهم است.
تقوی افزود: ما اسامی تمامی حوزه های امتحانی را به بهداشت داده ایم تا نظارت کنند و نسبت به فاصله گذاری اجتماعی، تهویه سالنها و ضدعفونی مکان امتحانها بسیار حساس هستیم. این اطمینان را به خانواده ها می دهیم که آموزش و پرورش و معاونت بهداشتی تمامی تلاششان را می کنند که مکان مناسب و بهداشتی را برای دانش آموزان فراهم کنند.
وی تصریح کرد: امتحانها باید حضوری برگزار شود زیرا پایه دوازدهم که کنکور دارند، معدل تأثیرگذار است و بسیاری از دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی و آزمون دانشجو می پذیرند که آزمون نهایی بایستی یکنواخت برگزار شود.
مدیر آموزش و پرورش رفسنجان گفت: همچنین در پایه نهم که هدایت تحصیلی انجام می گیرد و رشتههای مقطع دوم متوسطه را انتخاب کنند که آزمون باید به صورت یکنواخت برگزار شود.
تقوی در ادامه بیان کرد: مدیریت آموزش و پرورش رفسنجان رتبه اول را در فعالیتهای پژوهشی در استان کسب کرد و در زمینه توانمندسازی و دانش افزایی همکاران، بیشترین ساعت، ۲۹۲ هزار نفر ساعت مربوط به رفسنجان است. همچنین رتبه اول الگوی برتر تدریس درس تفکر و سبک زندگی، کسب مقام جهانی در مسابقات مجازی رشته تربیتبدنی، کسب رتبههای برتر در مسابقات نقاشی، انشاء و… از دیگر عناوین برتر است، که در مسابقات فرهنگی هنری ۶۷ رتبه استانی و دو رتبه کشوری توسط دانشآموزان رفسنجانی کسب شد.