اخباراقتصادیایران و جهانفرهنگی و هنریگزارش

شرکت مس به تفاهم نامه‌اش در قبال خانه حاج‌ آقا‌علی عمل کند

فرماندار رفسنجان گفت: فعالیت‌هایی که باید در خانه حاج آقاعلی در خصوص اجاره انجام شود، بسیار کند است. سرمایه گذاری هایی انجام شده و متأسفانه در مدیریت و کاربرد خانه کم‌ کاری هایی انجام گرفته و پیشنهاداتی که از طرف اوقاف داده شده است، این درخواست‌ ها انجام نمی شود.

به گزارش شایوردنیوز، مجید فصیحی هرندی در آئین «روز جهانی موزه و میراث فرهنگی» در خانه حاج آقاعلی رفسنجان با اشاره به مدیریت ابنیه حاج آقاعلی بیان کرد: طبق تفاهم‌نامه ای که بین مجتمع مس سرچشمه و اوقاف رفسنجان امضاء شده است، امیدواریم طبق قول مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، موضوع مدیریت این خانه حل شود و درب خانه به‌ طور رسمی برای بازدید علاقه‌مندان بعد از فروکش کردن بیماری کرونا گشوده شود.

وی با بیان اینکه خانه حاج‌ آقاعلی یکی از شاخص‌ ترین بناها و میراث ارزشمند فرهنگی کشور است، خاطر نشان کرد: پیشینه یک ملت را در میراث ملموس و ناملموس آن می‌توان به وضوح دید. آثار ملموس به مانند خانه حاج آقاعلی و دهها مکان تاریخی دیگر در شهرستان رفسنجان است. آثار ناملموس مانند مراسم ها و آئین های مذهبیست که از گذشتگان به ما ارث رسیده است.

فصیحی هرندی با اشاره اینکه در رفسنجان بعضی از میراث ها و آئین ها آسیب دیده است، افزود: به واسطه فاصله ای که ما از این آئین ها گرفته ایم، سنت‌ ها فراموش شده و آسیب دیده اند؛ به مانند بازیهای محلی که در رفسنجان انجام می شده و الان به فراموشی سپرده شده است.

فرماندار رفسنجان تصریح کرد: این بازیها علاوه بر اینکه زمینه سرگرمی افراد بوده و اوقات فراغت آنها را به طور هوشمندانه پر می کرده، نشان از فرهنگ، عواطف انسانی، ارتباطات بین افراد و همراهی و کوشش و کارهای تیمی است.

بالاترین مقام اجرایی شهرستان رفسنجان عنوان کرد: کشاورزی در رفسنجان یکی از میراثهای بزرگ و ارزشمند است، که یکی از میراث های ناملموس مهم در رفسنجان، همکاری آحاد مردم در کار کشاورزی است که یک همدلی مؤمنانه در فعالیت های کشاورزی رفسنجان وجود دارد که بزرگترین جنگل دست کاشت جهان و باغات پسته حاصل این همدلی و همراهی بوده است. جنگل مصنوعی پسته در رفسنجان یکی از میراث های گران‌بها برای آیندگان است.

دکمه بازگشت به بالا