یک سوم پیک بار شمال استان مربوط به رفسنجان است/ روزی بیش از ده ماینر غیرمجاز در رفسنجان کشف می شود
مدیر امور برق شهرستان رفسنجان گفت: پست برق رفسنجان در خیابان شهید امینی از تیرماه با ظرفیت دو و نیم برابر (۸۰ مگاوات آمپر) به بهره برداری می رسد که به پایداری برق شبکه کمک می کند.
به گزارش شایوردنیوز، محمدرضا یوسفی در نشست خبری با بیان اینکه وزیر نیرو به فرمانداران نامه نوشتند که مصرف برق در ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است و باید صرفه جویی کرد، خاطر نشان کرد: در فروردین امسال نسبت به مشابه سال ۹۹، مصرف برق ۲۲ درصد افزایش داشته است که نسبت به سال قبل، سدها ۳۶ درصد کمتر آبگیری شده اند و همچنین ماینرهای غیرمجاز هم به پیک مصرفی برق افزوده شده اند که شهروندان بایستی مصرف بهینه برق را مد نظر داشته باشند.
وی افزود: سال ۹۹، ۵ هزار مگاوات کمبود برق وجود داشت که امسال ۱۰ هزار مگاوات کمبود برق داریم. باتوجه به اینکه نیروگاهها به شبکه برگشتند و پایداری در شبکه برقرار شد چند روزی قطعی برق نداشتیم.
وی افزود: تبدیل شبکه توزیع برق سیمی به شبکه کابل خودنگهدار به طول ۲۰۰ کیلومتر آغاز شده و تا سه سال آینده ۷۰۰ کیلومتر شبکه برق شهرستان به این سیستم تبدیل خواهد شد. در مناطقی همچون رحمت آباد، ماهونک، رستم آباد و … شبکه سیمی به کابل خودنگهدار تبدیل خواهد شد که خاموشی ها و افت ولتاژ برق شهر کاهش پیدا می کند و همچنین سرقت سیمهای برق هم به صفر می رسد.
یوسفی با اشاره به اینکه روزانه بین ۱۰ تا ۱۲ ماینر غیرمجاز در رفسنجان کشف می شود، عنوان کرد: دو مرکز ماینر مجاز در رفسنجان وجود دارد که مزرعه ماینر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان زیر نظر شرکت انتقال دهنده است و برق آن زیر نظر استان است که از خردادماه خاموش شده است و البته شبکه برق رفسنجان هیچ مدیریتی بر روی آن ندارد. تنها ماینر مجاز در حوزه برق رفسنجان، مزرعه ماینر شهرک صنعتی است که ۴۰۰ کیلو وات برق مصرف می کند که این نیروگاه خاموش است.
جایزه ده میلیونی اداره برق
مدیر امور برق رفسنجان افزود: در صورتیکه شهروندان از فعالیت ماینرهای غیرمجاز اطلاع پیدا کرده و به رئیس اداره برق یا بازرسی اداره مراجعه و کشفیات خود را اعلام کنند، پاداش ۱۰ میلیون تومانی دریافت می کنند.
وی تصریح کرد: دو نیروگاه برق وارد مدار شده است که قطعی برق را به صورت جزیره ای نخواهیم داشت که باید مصرف برق بر اساس پیک مصرف جلو برود که مصرف برق در شهرستان بایستی از پیک تحمیلی عبور نکند و اگر بیش از حد مجاز باشد قطعی برق را بر طبق جداول مناطق شاهد خواهیم بود.
نیمی از سیمهای سرقتی برق استان مربوط به رفسنجان است
مدیر امور برق شهرستان رفسنجان به سرقت سیمهای برق اشاره کرد و گفت: متأسفانه ۴۵ درصد سیمهای مسی برق سرقتی در استان کرمان مربوط به رفسنجان است.
یوسفی با بیان اینکه نیمی از برق شهرستان رفسنجان توسط موتورپمپهای کشاورزی مصرف می شود، افزود: بایستی در بخش کشاورزی یک مدیریت بهینه در مصرف برق صورت گیرد.
مدیر امور برق شهرستان رفسنجان عنوان کرد: تأمین برق شهرستان رفسنجان زیر نظر شرکت توزیع نیروی برق شمال استان است که ۷۶۰ مگاوات پیک بار شمال استان است که رفسنجان به تنهایی ۲۴۰ مگاوات مصرف دارد، یک سوم پیک بار شمال استان مربوط به رفسنجان است.