به قلم: فاطمه ملایی/سردبیر
شایوردنیوز/یادداشت، بعد از ماهها گمانه زنی در خصوص اینکه چه افرادی وارد میدان رقابت انتخابات شورای شهر رفسنجان می شوند، بالاخره از پنج شنبه هفته گذشته به یکباره بعد از اعلام رسمی کاندیداهای شورای شهر، لیستها هم یکی یکی منتشر شد و افرادی که با ائتلاف، به یک جمعبندی رسیده و لیست تشکیل داده اند، حالا خود را برای یک رقابت تنگاتنگ آماده کرده اند تا مستاجر ساختمان خیابان جمهوری شوند.
اما آنچه مهم است، در انتخابات شورای شهر رفسنجان، حلقه ها و جناح های سیاسی اهدف دیگری مدنظر دارند، اینکه نقش مهم و اساسی و حضور پررنگی را در انتخابات ایفا کنند تا با اجماع و هم اندیشی، و یک لیست چند نفره، جامعه را اقناع کنند که به لیست مورد نظرشان رأی دهند تا جناح آنها برنده انتخابات پیشرو باشد و هر هفت کرسی شورا از لیست آنها باشد؛ زیرا همواره به شورا و بالطبع کرسی شهردار، نگاه سیاسی شده است تا اینکه توان مدیریتی و سابقه اجرایی افراد در اولویت قرار گیرد. به همین علت است که این روزها افرادی پا به عرصه انتخابات شورای شهر گذاشته اند و در لیستها قرار گرفته اند که بیشتر نگرش سیاسی شان مدنظر است تا اینکه عملکرد و توان مدیریتی آنها در بوته آزمایش قرار گیرد. اگر به بعضی از لیستها که با اهداف سیاسی شکل گرفته اند، نگاهی بیاندازیم، کارنامه ای چندان قوی از آنها دیده نمی شود، این افراد بیشتر به یک فرد و یا افراد سیاسی مشهور و قوی متصل هستند تا اینکه در حوزه اجرایی، بتوان به آنها اعتماد کرد، حتی اگر در این میان جوانگرایی هم مدنظر باشد، این افراد از توانایی و کاردانی لازم برخوردار نیستند.
البته با واکاوی انتخابات شورای ششم رفسنجان و لیستها و کاندیداها، نتیجه قابل تأملی بدست می آید که جناح اصولگرا با ائتلافهای متعدد پا به عرصه گذاشته تا شورای ششم را در چنتره خود درآورد، و البته جناح مقابل اصلاح طلبان اینبار سکوت کرده و لیستی ارائه نداده و کاندیداهای اصلاح طلب ترجیح داده اند که مستقل وارد شوند. البته در این میان حتی لیستها و افرادی هم مستقل وارد شده و شانس خود را فارغ از جناح و حزب امتحان می کنند.
اما بدور از نگاه سیاسی و جناحبندی، با ائتلافها و لیستهایی که شکل گرفته است، افرادی که در بعضی از لیستها دیده می شوند و به افراد سیاسی مشهور وابسته هستند، این نگرانی را به وجود آورده که بعضی از این افراد عملکرد قابل قبولی در حوزه اجراء ندارند و تنها از منظر سیاسی وارد عرصه شده اند، که این رویه، ماهیت واقعی شورا را خدشه دار می کند و آنچه که از طرف مردم انتظار می رود در بدنه شورا اتفاق نخواهد افتاد. آفتی که لیستها و جناح ها را تهدید می کند، که عملکرد ضعیف این افراد حتی در صورت برنده شدن در انتخابات، شورایی ضعیف را رقم خواهد زد.