۵۸ هزار تن پسته از باغات استان کرمان برداشت خواهد شد
دبیرکل انجمن پسته ایران گفت: پیشبینی میشود امسال از کل باغهای کشور ۱۵۰هزارتن پسته برداشت شود که ازاین مجموع، ۵۸هزارتن سهم استان کرمان است. سرمازدگی باعث شد تا ۴۰هزارتن پسته استان نابود شود. اکنون قیمت جهانی این محصول کیلویی ۶ دلار است که براین اساس میتوان نتیجه گرفت درحالحاضر ۲۴۰میلیون دلار خسارت به پسته کاران کرمانی وارد شده است.
به گزارش شایوردنیوز، حسین رضایی در گفتگو با «همشهری آنلاین» بیان کرد: البته این میزان رقم نهایی خسارتها نیست، چراکه هنوز میزان پوکی محصول برآورد نشده که این برآورد هم باید در آبانماه که زمان پایان برداشت محصول است، جمعبندی و نهایی شود. این درحالی است که میزان خسارت باغهای کل کشور ۶۰ هزارتن است.
پیشبینی برداشت ۵۸ هزارتن پسته
رضایی افزود: پیشبینی میشود امسال از کل باغهای کشور ۱۵۰هزارتن پسته برداشت شود که ازاین مجموع، ۵۸هزارتن سهم استان کرمان است. دبیرکل انجمن پسته ایران درباره تاثیر خسارتها بر افزایش قیمت پسته عنوان کرد: در زمینه تعیین قیمت پسته عوامل متعددی دخیل هستند که مهمترین و تأثیرگذارترین آنها، قیمت جهانی پسته است. برهمین اساس ما هم تابع این قیمتگذاری هستیم. با این وجود عوامل دیگری مانند عرضه و تقاضا و هزینه تولید نیز دراین زمینه تأثیر دارند. بهعنوان مثال، سال گذشته هزینه تولید هر کیلو پسته ۱۱۰هزارتومان بودهاست.
دبیرکل انجمن پسته ایران نیز بیان کرد: چند روز است که برداشت پسته از باغهای رفسنجان آغاز شده و کمکم برداشت این محصول در شهرهای دیگر استان نیز آغاز میشود؛ اواخر شهریورماه زمان اوج برداشت این محصول در استان است.
حسین رضایی درباره وضعیت تولید محصول پسته امسال در استان و کشور گفت: مجموع سطح زیرکشت پسته کشور ۴۷۰هزارهکتار است که از این مجموع، ۲۱۲هزار باغ پسته در استان کرمان به عنوان بزرگترین تولید کننده این محصول در کشور قرار دارد.
وی ادامه داد: در ابتدای امسال سرمازدگی سبب وارد آمدن خسارت جدی به باغات پسته در ایران شد که تقریبا ۳۵درصد از باغهای پسته کشور و ۴۰درصد باغهای پسته استان کرمان خسارت دیدند.
رضایی ادامه داد: اگر بخواهیم نگاه آماری و درصدی به افزایش قیمت محصولات آجیلی کشور داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که درصد افزایش قیمت پسته نسبت به درصد افزایش دیگر محصولات آجیلی بسیار کمتر بوده که این موضوع به همان تعیین قیمت جهانی پسته برمیگردد. در غیر این صورت باید شاهد بیشتر شدن قیمت پسته در کل کشور میبودیم.
دبیرکل انجمن پسته ایران درباره تأثیر کمکهای دولتی به پستهکاران نیز گفت: تجربه نشان داده است دولت هر وقت در امور تولید، صادرات، واردات و… کشاورزی ورود کرده، شرایط بسیار پیچیدهتر و بدتر شده است و تولیدکنندگان و فعالان حوزههای مربوط بهجای بهرهوری با ضرر و زیان روبه رو شدهاند.
رضایی اضافه کرد: سال ۱۳۹۷ بدترین سال برای پستهکاران ایرانی و کرمانی بوده است. در آن سال مجموع تولید پسته کشور ۵۵هزارتن بود که بهدلیل یک تصمیمگیری اشتباه مسئولان دولتی وقت، ۲۲هزارتن محصول همان سال روی دستمان ماند و نتوانستیم آن را بهفروش برسانیم.