ایران و جهانحوادثشهری و رفاهیویژهگزارش

خواب بودیم که دیوارها تخریب شد/برای تخریب منازل دستور قضایی داشتیم

صبح جمعه ۱۲ شهریورماه عوامل شهرداری رفسنجان اقدام به تخریب دیوار سه خانه در «خیابان مصطفی خمینی ۸۶» می کنند. ساکنین این منازل در خوابی عمیق هستند که به یکباره با صدای مهیبی از خواب می پرند و چشم که باز می کنند با هاله ی از گرد و غبار و آواری از خاک و آجر مواجه می شوند، و بیل‌های مکانیکی که برای اجرای حکم و تخریب آمده اند.

به گزارش شایوردنیوز، مردان، زنان و کودکان وحشت زده هستند، ساکنین «کوچه ۸۶» شیون کنان و با داد و فریاد و چشمان گریان به کوچه می آیند تا حکمی که بنام قانون، آسایش را از آن‌ها سلب کرده است را با چشمان اشکبار ببینند!!

تا ساکنین منازل بفهمند چه خبر است، دیوارها تخریب شده اند، تا جایی که لوله های گاز از هم جدا شده، که صاحبان خانه، راه خروجی لوله های گاز را با پلاستیک می بندند که گاز در فضا منتشر نشود و خطراتی ایجاد نکند. در خانه ای پیرزنی ۹۰ ساله زندگی می‌ کند که وحشت تمام وجودش را فرا گرفته است و از ترس به خود می لرزد، پیرمردی نزدیک دیوار خانه‌اش در حیاط روی تخت خوابیده است، و..

اما سرپرست شهرداری رفسنجان می گوید که ما از ۷۲ ساعت قبل به صاحبان این منازل اخطار داده بودیم، و صاحبان خانه ها از اجرای حکم سرپیچی کرده اند و ما قانونی عمل کرده‌ ایم. این درحالی است که ماه ها بین ساکنین این کوچه و شهرداری بر سر قیمت ملک اختلاف نظر وجود دارد و ساکنین این منازل می گویند که قیمت کارشناسی با قیمت‌ های بازار نمی خواند و با این پول نمی توانند، خانه مناسبی بخرند.

سرپرست شهرداری رفسنجان در گفتگو با خبرنگار شایورد می گوید: دیوار ۳ خانه متصل به هم در خیابان مصطفی خمینی کوچه ۸۶ صبح امروز به دستور قضایی و با هماهنگی و حضور عوامل نیروی انتظامی توسط شهرداری تخریب شد.

ملکی در پاسخ به این سؤال که اهالی این منطقه ادعا می کنند که حدود ساعت ۵ تا ۶ تخریب دیوارها بدون نشان دادن حکم به آن‌ها انجام گرفته است، که آیا صحت دارد؟ بیان می کند: امروز بین ساعت های ۶ تا ۷صبح از طرف واحد حقوقی شهرداری که قبلاً چندین نوبت اخطار داده بودیم، و نیز با هماهنگی دادگستری و نیروی انتظامی علی رغم میل باطنی و به خاطر این‌که حقوق دیگران تضییع نشود، این دیوارها تخریب شدند.

جهانگیر ملکی ادامه می دهد: قرار است بزرگراه قدس با هدف روان شدن ترافیک و صرفه جویی در وقت مردم از این کوچه تا بلوار مدرس انجام شود اما آسفالت به میزان ۲۰۰۰ متر انجام شده که در نهایت این ۳ خانه که در کوچه ۳ متری واقع هستند، مانع اجرای طرح هستند.

وی اضافه می کند: این کوچه باید تعریض و به بزرگراه متصل شود تا در وقت مردم صرفه جویی شود و مجبور نباشند مسیرهای طولانی خیابان طالقانی و بسیج را طی کنند، از طرفی ماشین های سنگین هم می توانند از این مسیر تردد کنند و بازگشایی مسیر که جزء رسالت و وظیفه شهرداری است، اگر انجام شود این تانکرها و خودروهای سنگین می توانند از آن بهره مند شوند.

ملکی تصریح می کند: ما حق را به این صاحب خانه ها و هم به مردم دیگر که باید از این بزرگراه استفاده کنند می دهیم؛ لذا باید رفاه عمومی را در نظر بگیریم.

وی ادامه می دهد: برای جبران حقوق این صاحبخانه ها هم از مرداد سال قبل چندین جلسه برای انجام کارشناسی این خانه ها گرفته شده و به آن ها اخطار دادیم که هر کجای شهرستان خانه ای را انتخاب کردید، شهرداری متقبل به پرداخت هزینه می شود در غیر این صورت به ناچار برای دفاع از حقوق عمومی ناچاریم تخریب انجام دهیم.

ملکی اضافه می کند: ۷۲ ساعت قبل اخطار کتبی به آنها داده شد و حتی روز قبل هم به آن ها اعلام شد که مهلت قانونی به اتمام رسیده و تخریب انجام خواهد شد که اهالی این خانه گمان نمی کردند، این کار انجام شود.

وی عنوان می کند: با اینکه سال قبل قیمت کارشناسی شده این خانه ها به حساب دادگستری واریز شده است؛ امّا باز هم مجددا حاضریم کارشناسی به روز انجام دهیم تا حق هیچ کسی ضایع نشود و قیمت جدید را به آن ها اعطاء کنیم یا با هر ملکی که مد نظر دارند، تعویض خواهد شد.

سرپرست شهرداری رفسنجان خاطر نشان می کند: اگر کاری انجام می دهیم برای رفاه عموم است و رضایت مردم شرط اصلی انجام وظیفه ما در مجموعه شهرداری است.

درخواست ساکنین مصطفی خمینی ۸۶ از شهرداری و نیروهای اجرایی این است که باید از قبل خبر می دادند و صبح زود، آن هم روز جمعه، زمان مناسبی برای اجرای حکم نبوده است. با توجه به این‌که ساکنین این منازل در حیاط خوابیده بودند، اگر فردی زیر آوار مانده بود و جان خود را از دست داده بود، چه کسی جوابگوی این اهمال کاری بود؟ و روز جمعه که مردم در خانه و در حال استراحت بودند، آیا زمان تخریب دیوارها بوده است؟ نمی شد در یک روز غیرتعطیل و در ساعات میانی روز این کار انجام می گرفت. گاهی مرز بین قانون و انسانیت باید مشخص باشد، و نمی توان به بهانه قانون دست به هر عمل غیرانسانی زد. شاید با گفتگو و پا درمیانی بعضی از بزرگان این موضوع را می توانستند با آرامش پیش ببرند، همیشه قوه قهریه آخرین و بهترین راه حل نیست!!

البته این در حالی است که حقوق شهروندان باید مهم انگاشته شود و ساکنین این منازل را راضی نگه داشت و باید بر اساس قیمت بازار منازل آنها را کارشناسی کرد تا ساکنین این منازل بتوانند دوباره سرپناهی برای خود بخرند، تا حق الناسی به گردن دیگران نیافتد زیرا قرار است از این مسیر عموم مردم استفاده کنند.

دکمه بازگشت به بالا