باید مردم تأثیر علم و دانش را در حوزه کشاورزی ببینند

استاندار کرمان گفت: برخی از متخصصان خارجی می گویند اگر در بحث کشاورزی، رفسنجان و جیرفت در اختیار برخی کشاورزان در دنیا بیفتد کل دنیا را می توان با محصولات کشاورزی این دو شهرستان اداره کرد.
به گزارش شایوردنیوز، علی زینیوند از طریق ارتباط مجازی با مراسم آغاز بهکار دوازدهمین کنگره ملی علوم باغبانی بیان کرد: در حوزه کشاورزی در استان کرمان کاملا به شیوه سنتی کار می کنیم. در مناطقی که از علم و دانش استفاده کرده اند در همین رفسنجان اتفاقات عجیبی افتاده است، و پستهکاری به عنوان کشاورز نمونه از دست رئیس جمهور در هفته جهاد کشاورزی جایزه گرفت، و آقای فلاح در تولید پسته خشک در هر هکتار ۱۴ تن پسته تولید کرده که یک رکورد در دنیا است.
وی افزود: استان کرمان، استانی است که از حیث کشاورزی به ویژه محور باغبانی از قطب های مهم کشور است و سابقه سنتی و تاریخی در این حوزه دارد و مردم به صورت سنتی در کشاورزی، باغداری و باغبانی فعالیت کرده اند.
زینیوند عنوان کرد: ما در تولید علم و مقالات در دنیا حرف برای گفتن داریم اما اگر افکار عمومی که تابلو و خروجی دانشگاه را می بینند، این سؤالات را از ما بپرسند و اینکه چه تأثیری در زندگیشان دارند، حتما پاسخ شایسته ای در شأن دانشگاه ها نخواهیم شنید؛ لذا دانشگاه ها باید در حوزه عملیاتی و گره گشایی زندگی مردم وارد شوند.
استاندار کرمان گفت: ما مراکز مهم علمی در استان داریم که به صورت تخصصی در این امور کار کرده اند و بحث کشاورزی و امنیت غذایی یکی از موضوعات مهم در دنیا است، در این حوزه کارگاه های کشاورزی هرچه برگزار شود، باز هم کم است.
زینی وند ادامه داد: تأثیر دانشگاه ها در زندگی مردم طی دهه های اخیر مهم است و اینکه چه تحولی در دانشگاه ها ایجاد شده است؟ هم اکنون دانشگاه ها را به عنوان نسل های سوم و چهارم یاد می کنند، که بسیاری از دانشگاهها از این نسل ها هم عبور کرده اند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر دنیا نسلهای بسیار جدیدتری را در راستای خارج شدن از ساختارهای سنتی و ورود به کارآفرینی و گره گشایی در زندگی اجتماعی مردم در دانشگاه ها ارائه می دهد و اینکه دانشگاه باید تابلویی باشد برای بهتر زیستن، توسعه همه جانبه و راحت زیستن در حوزه های مختلف، که این بحث بسیار مهمی است.
وی افزود: اگر این اتفاق بیفتد چرا در زندگی و کشاورزی مردم این دانشگاه ها ورود نکنند؟ چرا از شیوه های آبیاری نوین و علم (دانش بنیان) در زندگی مردم استفاده نبریم؟ چرا از کشاورزی سنتی جلوگیری نکنیم و از افزایش کشت گلخانه ای استقبال و حمایت نکنیم؟ چرا بازارهای هدف دنیا را مورد توجه قرار ندهیم؟ در حالی که در رژیم صهیونیستی که ما این رژیم را قبول نداریم، اتفاقاتی می افتد که با هزینه و آب کمتر با سطح زیر کشت کمتر چندین هزار برابر کشت و برداشت می کنند.
زینی وند ادامه داد: در استان کرمان اتفاقات بی نظیر رخ داده و محققان در بخش ارزوئیه مزارع دانش بنیان در بحث کشت گردو و سایر کشت های مکانیزه در آنجا برنامه ریزی می شود و علم و دانش روز در کشت به کار گرفته شده است و نیز در برنامه ریزی های استان سیستان و بلوچستان در حوزه کشاورزی توجه کنید و اتفاقاتی که در بحث کشاورزی باید بیفتد. برخی از متخصصان خارجی ها می گویند اگر در بحث کشاورزی، رفسنجان و جیرفت در اختیار برخی نقاط دنیا بیفتاد کل دنیا را می توان اداره کرد.
وی افزود: هدف گذاری در این کنگره بهتر است در این سطوح باشد و حتما باید در دل مزارع موفق رفت تا کشاورزان تشویق شوند. مطمئن هستم کارهای علمی شبیه به این به انقلاب تکنولوژیکی منجر خواهد شد و می توان به عنوان پایلوت در کشور و دنیا مطرح باشیم، اهمیت دادن به این کنگره ها ضروری است.