دانشمندان ایرانی در دیپلماسی علمی روابط بینالمللی دارند/دیپلماسی علمی با کشورهای همسایه باید فعالتر شود
وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری گفت: کشورهای زیادی در دنیا هستند که بیشترین ارتباط علمی را با پژوهشگران ایرانی دارند و دانشمندان و دانشپژوهان ما در راستای دیپلماسی علمی فعال بوده و همکاری بینالمللی با کشورهای زیادی دارند.
به گزارش شایوردنیوز، محمدعلی زلفی گل از طریق ارتباط مجازی با «دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران» که در دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان در حال برگزاریست، بیان کرد: در این دوره از مدیریت آموزشی عالی «دیپلماسی علمی» دهنده و گیرنده را سرلوحه کارمان قرار خواهیم داد و با بسترسازی و نرم افزاری و سخت افزاری زمینه برای فعالیت های تحقیقاتی با کشورهای جهان را افزایش خواهیم داد و ردیف بودجه ای را هم در راستای حمایت از دیپلماسی علمی قرار خواهیم داد.
وی افزود: واقعیت این است که ما نمی توانیم از دانش علم سنجی گذر کنیم و ان را نادیده بگیریم این علم سنجی پایه و نمای مستندات علمی است و در حقیقت علم سنجی به ما کمک می کند از کارهای موازی و تکراری جلوگیری کنیم و بهره وری سیستم علمی را افزایش دهیم.
زلفی گل تصریح کرد: مقالات منتشر شده از دانشمندان ایرانی در مجلات بین المللی نشان می دهد دانشمندان حوزه باغبانی توزیع مستندات علمی قابل قبول و قابل تحسینی داشتند، نتیجه زحمات شما در سطح فراملی ارزنده و تحسین برانگیز است، تعداد مقالات منتشر شده در رشته علوم باغبانی، بر اساس پایگاه اسکاپوس، ۳۵۲۴ مستند علمی در حال حاضر است، که در حوزه چاپ مقالات isa هم ۱۵۶۶ مستند علمی است.
وی ادامه داد: دانشمندان ایرانی بیشترین تعداد مقالات را دارند که قابل ستایش است، یقینا کیفیت در کمیت هم حاصل می شود، نمی توانیم کیفیت را صرفا در نظر بگیریم و از کمیت غافل شویم گرچه کمیت زمانی ارزشمند است که در راستای کیفیت باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری افزود: تعداد مقالاتی که در مجلات معتبر منتشر شده نشان می دهد که دانشمندان علوم باغبانی ما، توزیع مستندات علمی شان قابل قبول و قابل تحسین است. تعداد زیادی از کشورها بیشترین ارتباط علمی با پژوهشگران ایرانی دارند و نشان می دهد دانشمندان ایرانی در راستای دیپلماسی علمی فعال هستند و با بسیاری از کشورها همکاری بین المللی و ارتباط علمی دارند.
زلفی گل عنوان کرد: یقینا کیفیت مهم است و باید در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پی افزایش کیفیت و کیفیت بخشی به آموزش و پژوهش باشیم.
وی ادامه داد: در دیپلماسی علمی صرفا کشورهای پیشرفته مد نظر ما نیست اگر چه خوب است که با این کشورها در راستای انتقال دانش و علم و فناوری در ارتباط باشیم، اما دیپلماسی دهنده هم مد نظر است.
وزیر علوم خاطر نشان کرد: کشورهای همسایه ۶۳۰ میلیون نفر جمعیت دارند که شامل افغانستان، تاجیکستان، پاکستان و آذربایجان، ترکیه، عراق، سوریه و کشورهای عربی خلیج فارس هستند و نمی توانیم نسبت به آن ها بی تفاوت باشیم و دانشمندان ما باید نهایت تلاش را در تعامل علمی در حوزه تاسیس دانشگاه و رفت و آمدهای دانشجویی و محققان و … با این کشورها داشته باشند چرا که این اعتبار دارد و زمانی که از مرزهای دو کشور تاجر و دانشمند عبور کند، سرباز عبور نخواهد کرد.
وی بیان کرد: بنابراین هرچه دانایی و علم برای همسایه ما بیشتر باشد و افزایش یابد به همان میزان امنیت هم افزایش خواهد یافت، امنیت کشورهای همسایه رابطه مستقیم با امنیت کشور ما دارد. به همین دلیل دیپلماسی علمی با کشورهای همسایه مد نظر ما است.
وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری افزود: رتبه ایران در رشته باغبانی در دنیا رتبه ۱۷ است که این تحسین برانگیز است.
زلفی گل افزود: به یک واقعیت باید توجه کرد که هر رشته علمی کارکرد خاص خود را دارد، رشته های علمی تکه های جورچین و پازل علمی کشور ما را تشکیل می دهند، غافل شدن از هر رشته باعث می شود آن پازل قشنگ نباشد به همین دلیل باید همه رشته های علمی را مد نظر قرار دهیم و توسعه دهیم.