مسئله «آب» و «جادههای خطرناک» از مهمترین مشکلات و چالشهای پیشرو در رفسنجان است

فرماندار سابق رفسنجان گفت: یکی از مسائل اساسی، استراتژیک و پرچالش در رفسنجان مسئله آب است، مشکل آب در حوزه کشاورزی و صنعت، آب آشامیدنی و بهداشتی وجود دارد. خرده مالکها برای تجهیز اراضی پسته به آبیاری نوین، توانایی لازم را ندارند. کمتر از ۲۵ درصد باغات پسته به سیستم آبهای زیرسطحی و تحت فشار تجهیز شده اند که کافی نیست. هر چند در سالهای اخیر تلاش های بسیاری صورت گرفته اما در تأمین آب شرب روستاها با کمبود مواجه هستیم.
به گزارش شایوردنیوز، مجید فصیحی هرندی در «آئین تکریم و معارفه فرماندار رفسنجان» که در تالار خیام رفسنجان با حضور مسئولان شهرستان و استان برگزار شد، به مشکلات و چالشهای پیش روی شهرستان رفسنجان که سالهاست باقی مانده اند، اشاره کرد و گفت: یکی از چالش های مهم هم حوزه راههای مواصلاتی است که در جاده های داوران، نوق و انار آمار تصادفات و کشتهها و مجروحین زیاد است، همچنین عدم وجود کمربند شرقی باعث شده که تانکرهای عظیم الجثه مواد نفتی در سطح شهر تردد کنند که علاوه بر تخریب زیرساختهای جاده ای، جان و مال مردم هم را تهدید می کنند.
وی افزود: سعی کردیم در همه زمینه های مرتبط ورود داشته باشیم تا در جامعه جوی آرام حاکم باشد و هنوز چالش های زیادی فرا روی مسئولین وجود دارد که نیاز به شناسایی دارد و باید کارشناسی شوند تا مشکلات رفع شوند.
فصیحی هرندی خاطر نشان کرد: چالش هایی که باید با آنها مبارزه کرد به مانند آسیب های اجتماعی،طلاق و اعتیاد و … است. علی رغم همه تلاش ها در این زمینه ها، موفقیت کامل حاصل نشد و باید در این خصوص مردم و مسئولین در راستای کاهش این معضلات با هم مشارکت کنند.
فرماندار سابق رفسنجان خاطر نشان کرد: از ظرفیت معادن به خصوص معدن مس سرچمه باید بهرهمند شد، این معدن تاکنون در بخش های اقتصادی و اجتماعی و ورزشی به شهرستان کمکهای شایسته ای کرده است.
فصیحی هرندی افزود: وجود آرسنیک در آب شهرستان معضلی است که برای رفع آن مس سرچشمه پای کارآمده و با احداث تصفیه خانه مرکزی که در دست اجراست این معضل تا حدودی کاهش پیدا می کند.
وی اظهار کرد: دهها هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان است، اما اشتغال در رفسنجان به حد مطلوب نرسیده و بایستی باغات به صورت تجمیعی درآیند، می توان مدیریت آنها را به شکل علمی به دست جوانان سپرد که تحصیلات عالیه دانشگاهی هم دارند و اینگونه اشتغال شهرستان افزایش و نرخ بیکاری کاهش پیدا می کند، که این امر در دستور کار مسئولان شهرستان قرار گرفته است.
فصیحی هرندی به منطقه ویژه اقتصادی شهرستان اشاره کرد و افزود: به این متطقه آب رسیده است که اگر آب بیشتری به این منطقه ارسال شود، سرمایه گذاری و ایجاد طرح های اقتصادی و درآمدزا راحتتر از جاهای دیگر صورت می گیرد.
فرماندار سابق رفسنجان خاطر نشان کرد: نباید از نقش بخشهای خصوصی و شرکتهای دانش بنیان غافل شد و باید حمایت شوند. حمایتهای اداری از کارآفرینان در دستور کار مسئولان است تا در مشاغلی که می خواهند راه اندازی کنند تا زنجیره کامل اتفاق افتد و این زنجیره باید تأمین مواد اولیه، تولید و بازار را در بر داشته باشد.
وی در خصوص بهبود وضعیت فرودگاه هم اظهار کرد: تعداد پروازها باید ارتقاء یابد و مسیر هوایی تهران_رفسنجان افزایش پیدا کند و پروازهای کیش و مشهد هم در آینده در فرودگاه رفسنجان انجام خواهد شد.
فرماندار سابق رفسنجان از باشگاه فرهنگی ورزشی مس رفسنجان تشکر کرد که همواره در برنامه های مختلف اجتماعی و اقتصادی و … یاریگر شهرستان بوده و در ارتقاء ورزش شهرستان همه رشته های ورزشی را مورد حمایت قرار داده است.
هرندی خاطر نشان کرد: طی این سالها رفسنجان روی کاغذ برخوردار معرفی شده و از بودجه و اعتبارات محروم مانده است و این موضوع شهرستان را در حوزههای مختلف دچار چالش کرده است.