انتقال سند زمینها به نام مالکان تا دو ماه آینده/ واریز سود سهام به حساب سهامداران
تقریبا چهل سال است که شرکتی تعاونی به نام «کشت و صنعت» راه اندازی شد تا سود سهام این شرکت در آن اوضاع اقتصادی نامناسب، کمک خرج مردم باشد و همچنین اقتصاد شهرستان را متحول سازد و یکی از شرکت های تعاونی موفق در زمینه تولید شیر و گوشت بود اما متأسفانه یکباره شرکت به کُما رفت.
به گزارش شایوردنیوز، ناگهان در دهه ۷۰ شرکت تعاونی کشت و صنعت در رکود اقتصادی، تاریکی و سکون مطلق فرو می رود و دیگر از آن دوران طلایی و رونق خبری نبود، و تولید هم صورت نمی گرفت و فعالیت شرکت تقریبا متوقف شده بود و شرکت با یک سری بدهی مواجه شد که این بدهی ها به مرور روی هم تلنبار می شدند و دیگر از سود و توزیع شیر و گوشت خبری نبود و از آن طرف تعدیل نیروی کار هم صورت گرفت و شرکتی که با سرمایه مردم شکل گرفت، به یکباره ورشکست شد و در آن سالها هیچ کس پاسخگوی هدر رفتن این سرمایه عظیم نبود، حتی کسانی که در آن دوران با وجود مسئولیت های متعدد در دولتها، هیچ اقدام عملی در خصوص احیای شرکت و بازگشت سرمایه نکردند.
اما هزاران نفر که سهام خریده بودند تا بدین شکل درآمدی بدست آورند و صاحب زمین و خانه شوند، به یکباره سرمایه خود را از دست دادند، اما این روزها خبرهای خوشی در راه است و هیأت مدیره شرکت از پرداخت سود سهام و واگذاری زمین حرف به میان می آورد.
مدیرعامل شرکت تعاونی کشت و صنعت رفسنجان در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد: طی سالهای ۶۱ تا ۶۳ بود که شرکت تعاونی کشت و صنعت رفسنجان راهاندازی و فراخوان داد که هر کسی تمایل دارد، سهام این شرکت را خریداری کند که ارزش هر سهم در آن زمان ۲۵۰ تومان بود که حدود ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان سرمایه فراهم شد که در آن دوره ارزش بسیار بالایی داشت، و سهام شرکت فروخته شد.
محمدرضا خلعتبری با اشاره به اینکه مجتمع کشت و صنعت در آن سالها راه اندازی شد و یکی از بزرگترین تعاونیهای تولیدی شهرستان بود، خاطر نشان کرد: این شرکت اشتغال بالایی هم ایجاد کرد و در واقع زنجیره تولید راهاندازی شد. فعالیتهای عمده مجتمع در حوزه دامداری و کشاورزی بود و ابتدا با ۶۰۰ رأس گاو شیری و پرورای فعالیت اقتصادی اش را آغاز کرد، که آن سالها شرکت گوشت که اکنون شرکت پشتیبان دام نام گرفته است، گوشت تعاونی بین سهامداران توزیع میکرد، که دوران طلایی شرکت بود زیرا فراوانی نهادهها و قیمت پایین علوفه، و در دسترس بودن سایر مایحتاج برای دامداری و کشاورزی، تولید را بالا برده بود که رونق شرکت را رقم می زد.
مدیر عامل شرکت تعاونی کشت و صنعت افزود: شرکت کشت و صنعت که شرکت دامداری و پرورش گاوهای شیری بود، علاوه بر توزیع شیر در شهرستان، که به دلیل نبود کارخانه شیر در رفسنجان قسمتی از شیر این شرکت به کرمان فرستاده می شد، تا جایی که بعضی مواقع شیر بیش از نیاز تولید می شد.
وی خاطر نشان کرد: شرکت کشت و صنعت اواخر سال ۷۵ بنا به شرایط مالی به سهامدارانش، زمین هم واگذار می کند، اما زمینها بهدلایلی فاقد سند بودند.
خلعتبری با اشاره به اینکه همه سهامداران در بدهیهای بانکی و بدهکاریهای شرکت بلاتکلیف مانده بودند، اظهار کرد: تا اینکه سال ۸۳ تیم جدیدی برای احیاء و ماندگاری شرکت ورود کرد. ۳۶ هکتار زمین به شرکت برگردانده شد و در حال حاضر ۲۰۰ هکتار زمین به علاوه پروانه ۱۵۰۰ راس گاو شیری و پرواری، ۱۵ هکتار باغ پسته مشجر و حدود ۸۰۰ تا یک هزار راس دام سبک اصلاح نژاد جزء اموال شرکت است و شرکت رو به رشد و توسعه و پیشرفت است.
مدیر عامل شرکت تعاونی کشت و صنعت از پرداخت همه بدهی های شرکت خبر داد و تصریح کرد: هم اکنون شرکت کشت و صنعت به هیچ مؤسسه مالی و بانکی بدهکار نیست.
خلعتبری خاطر نشان کرد: اکنون ارزش سهام سهامداران حداقل ۱۰۰۰ برابر شده است که بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان ارزش اراضی کشت و صنعت است.
خلعتبری در خصوص انتقال سند زمینهایی که توسط سهامداران خریداری شده است، گفت: پیشنهاد دادیم که تدابیری اندیشیده شود که سند زمینها به سهامداران منتقل شود که با شهردار و معاون فرماندار، مسئولان مسکن و شهرسازی و منابع طبیعی جلساتی برگزار شد که مشکلات پیش رو مرتفع شود که حداقل شهرک سند داشته باشد که از ماه آینده روند انتقال سندها آغاز می شود. سهامداران بایستی در سامانه ای که زیر نظر وزارت تعاون است اطلاعات خود را ثبت کنند که به کافی نت رسا در خیابان امیرکبیر غربی مراجعه کنند و مدارک خود (شناسنامه، کارت ملی، شماره حساب بنام خریدار، دفترچه سهام و…) را ببرند تا در این کافی نت روند ثبت اطلاعاتشان انجام گیرد.
وی افزود: بزرگترین سرمایه سهامداران شرکت، صبوری سهامداران است که جای تشکر دارد.