اجتماعیاخبارایران و جهانفرهنگی و هنریگزارش

جشنواره مجازی موسیقی در رفسنجان به‌کار خود پایان داد/۵۰ هزارنفر بصورت مجازی از جشنواره بازدید کردند


اختتامیه نخستین دوره جشنواره مجازی موسیقی و نواهای آئینی_مذهبی شهرستان رفسنجان برگزار شد.

به گزارش شایوردنیوز، سعید مشرف شاه دبیر این جشنواره در آئین اختتامیه جشنواره موسیقی بیان کرد: در زمان کرونا جشنواره موسیقی نواهای آئینی_مذهبی به صورت مجازی برگزار شد که در نهایت ۱۲۰ برگزیده در قالب ۱۲ گروه و تک نواز شرکت کردند.

مشرف شاه افزود: این جشنواره موسیقی در فضای مجازی ۵۰ هزار نفر بیننده و رأی دهنده داشت که می توان گفت تأثیر هنر بر جامعه مثبت است و مردم هم علاقه دارند.

وی با بیان این‌که جشنواره موسیقی و نواهای آئینی در رفسنجان کار خود را از سال ۸۷ آغاز کرد و تا دو سال بعد به صورت شهرستانی برگزار شد، خاطر نشان کرد: در سال ۹۰ به صورت استانی برگزار شد و در سال ۹۳ به میزبانی رفسنجان برگزار شد که نشان می دهد که رفسنجان دارای پتانسیل‌های بسیاری است که می توانیم جشنواره های موسیقی، این هنر جذاب را پرقدرت برگزار کنیم.

مشرف شاه با اشاره به این‌که موسیقی در جامعه تاثیرگذار است، و باعث ایجاد انگیزه و امید و نشاط در جامعه می شود، افزود: از طرف دیگر یک سری هنرها اگر ارزش‌گذاری نشوند، تأثیر منفی خواهند داشت. جشنواره موسیقی در ابعاد اجتماعی، مردمی و بُعد تخصصی باید مورد حمایت قرار گیرد تا تأثیر مثبت در جامعه به وجود بیاورد که مسئولین هم باید این هنر را حمایت کنند، اگر این حمایت ها به دور از تفکرات شخصی باشد تاثیر به سزایی در جامعه خواهد داشت.

دبیر جشنواره بیان کرد: مسئولین هم به دور از چالش ها و تفکرات شخصی با دانش کافی، موسیقی را ارزش‌گذاری کنند و به یک جمع‌بندی برسند که می توان با تکیه به هنرمندان، بُعد هنری موسیقی را در شهرستان پیش برد.

وی گفت: در این جشنواره از ۵ تک‌نواز در بخش نوازندگی سنتور و ۴ نفر در بخش رقابتی و ۸ نفر هم سرپرست گروه‌ها تجلیل شد.

از منظر هنر می توان به اهداف متعالی رسید

مدیر روابط عمومی و خدمات اجتماعی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان گفت: توجه به مسائل فرهنگی بسیار مهم است که در دنیای موسیقی، نواها و آئین های مذهبی هر منطقه متفاوت است و با پرداختن به موسیقی محلی در دنیای هنر، قطعا می توانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم و می توان از منظر هنر به اهداف متعالی رسید.

روح الله ابوالهادی با بیان این‌که این جشنواره به حوزه موسیقی توجه کرده که بسیار ارزنده است، افزود: جشنواره موسیقی و نواهای آئینی_مذهبی که در کنار فعالیت‌های دیگری که انجام می شود، بسیار ارزشمند است که جای چنین جشنواره های خالی است.

وی خاطر نشان کرد: امیدوارم این جشنواره به طور مداوم ادامه داشته باشد، که موسیقی نواحی و آئین‌های مذهبی نیاز جامعه است.

مدیر روابط عمومی و خدمات اجتماعی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان عنوان کرد: به تمام برگزیدگان تبریک می گوئیم که هنر موسیقی را در جامعه ترویج و روح و نشاط و شادابی در جامعه جاری و ساری می کنند.

هنر به اندازه ده‌ها سخنرانی تأثیرگذار است

حجت‌الاسلام حسین جلالی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس در آیین اختتامیه جشنواره مجازی موسیقی بیان کرد: زمانی که توانمندی‌ها و ظرفیت زیبای هنر را در شهر می‌ بینیم، به آن افتخار می‌ کنیم. متأسفانه در گستردگی و توسعه جوامع توجه به هنر نادیده گرفته می‌ شود و بعضی از ظرفیت‌های هنری‌ دیده نمی‌ شوند، در حالی که این گروه‌های ارزشمند نباید فراموش شوند.

وی با بیان این‌که خاصیت و طبیعت هنر زیبایی‌ست، خاطر نشان کرد: رسوخ و پیام‌رسانی که هنر چه در قالب شعر، نمایش، فیلم … و دارد، ده‌ها سخنرانی نمی‌تواند آن تأثیر را بگذارد.

سفر وزرا و نمایندگان مجلس به رفسنجان

جلالی با بیان اینکه مسئولان شهر باید هنرمندان را حمایت کنند، عنوان کرد:  ۱۸ دی روز رفسنجان نامیده شده است که به همین مناسبت نمایشگاه «رفسنجان در یک نگاه» برپا خواهد شد و طی یک هفته این نمایشگاه دائر است و در هفته رفسنجان تیم ۲۰ نفره متشکل از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس، تعدادی از وزرا و معاونان و معاون پارلمانی رئیس جمهور به رفسنجان سفر می‌کنند و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

به گزارش شایوردنیوز، مراسم اختتامیه اولین دوره جشنواره مجازی موسیقی و نواهای آئینی، مذهبی شهرستان رفسنجان امشب در تالار فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان برگزار شد و برگزیدگان اولین دوره جشنواره مجازی موسیقی و نواهای آئینی، مذهبی شهرستان رفسنجان معرفی شدند.

در گروه نوازی پاپ «گروه نیل» به سرپرستی رباب باقری رتبه دوم و گروه «نوانس» به سرپرستی کیان مختاری رتبه سوم را کسب کرد.

در گروه نوازی سنتی گروه «آبان» به سرپرستی مسعود قاسمی رتبه دوم و گروه «هوران» به سرپرستی طاها عباسی رتبه سوم را بدست آوردند.

در گروه نوازی تلفیقی نیز گروه «دایان» به سرپرستی ابوالفضل آبسالان رتبه دوم و گروه «آوید» به سرپرستی حمیرا محمدی رتبه سوم را کسب کردند.

در بخش نواهای آئینی مذهبی گروه تعزیه به سرپرستی امیرمحمد فتاحی رتبه دوم و گروه تواشیح به سرپرستی آقای جمالی رتبه سوم را بدست آوردند.

در بخش‌های گروه نوازی و نواهای آئینی مذهبی هیچ گروهی حائز امتیاز رتبه اول نشد.

همچنین در بخش تنظیم آهنگ گروه «مرغ شب» به سرپرستی محمدسعید ابولی و تنظیم حسام جعفری به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

در بخش تکنوازی نیز، در تکنوازی سنتور ایلیا ایوب‌فر نفر اول، در تکنوازی گیتار ریحانه اکبری‌پور نفر دوم و در تکنوازی ویلن الناز جعفریان و سارا رشیدی مشترکاً سوم معرفی شدند.

نیایش عرفانی نیز به عنوان برگزیده بخش جنبی تقدیر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا