اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانفرهنگی و هنریویژهکشاورزی و پستهگزارش

ارسال ۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ملی پسته/رونق صنعت گردشگری رفسنجان در فصل برداشت پسته

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رفسنجان با بیان این‌که نام رفسنجان با پسته عجین شده و به عنوان یک میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده است، عنوان کرد: بیش از ۱۰۰ اثر در زمینه‌های مختلف فرهنگی، عکس، کلیپ، داستان و شعر به دبیرخانه جشنواره ملی پسته ارسال شده است که داوری این آثار انجام گرفته که از آثار برگزیده تجلیل و تقدیر خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسن حسینی امروز ۱۹ دی ماه در مراسم «اختتامیه جشنواره ملی پسته» در تالار خیام دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان با بیان این‌که در زمینه محصول پسته که یک قرن از عمر آن در ایران می گذرد مستند «ره صد ساله» با کمک اتاق بازرگانی در دست تولید است، خاطر نشان کرد: اهالی رفسنجان در یک قرن پیش با کاشت و تولید پسته آغازگر یک حرکت فرهنگی هم بودند که برخی آئین‌ها، سنت‌ها، نمادها، رفتارها و حکایات را در این مدت بنیاد نهاده اند که به عنوان یک فرهنگ نهادینه شده است، و در طول این سال‌ها این فرهنگ در حال تکامل است و بر غنای آن افزوده می شود.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از گردشگران علاقمند بازدید رویداد مهم برداشت پسته هستند که می توان این امر را به عنوان اثر ناملموس به ثبت رساند و فرهنگ گردشگری را تقویت کرد. کشاورزی پسته می‌تواند جذابیت فراوانی داشته باشد و ایجاد اقامتگاه‌های گردشگری در داخل باغات پسته بسیار در جذب گردشگران مؤثر است، که باید زیرساخت آن فراهم شود و ایجاد تورهای آموزشی و انتقال تجارب کشاورزان و پسته کاران در این زمینه هم قابل اجراست.

حسینی با اشاره به این‌که این میراث ناملموس به‌عنوان امانتی از گذشتگان در اختیار ما قرار گرفته است، عنوان کرد: پسته در برگیرنده طیف وسیعی از آداب، رسوم، مهارت‌ها، دانش بومی است که ریشه در اقشار مختلف مردم دارد و در کنار آن به مرور، نظام‌های جدید کشاورزی در مراحل کاشت، داشت و برداشت به وجود آورده و همچنین جوامع محلی را در قالب شرکای ملک، تلمبه‌ها و صحراهاو تقسیم آب و…شکل داده و همبستگی‌ هایی را در جوامع شهری و روستایی رفسنجان به وجود آورده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رفسنجان به شوخی «بعد از پسته‌ها» هم اشاره کرد و گفت: این قصه طنز نشان می دهد که محصول پسته در زندگی اجتماعی مردم و همچنین اقتصاد خانوارها نقش اساسی دارد.

حسینی بیان کرد: برخی ارقام پسته برگرفته از نام تولیدکنندگان این محصول است که شهرت ملی و بین‌المللی دارند، به عنوان نمونه پسته اکبری، فندقی، کله قوچی و احمدآقایی و… که این موضوعات نشان می دهد که پسته در ابعاد مختلف زندگی مردم رفسنجان جاری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا