اجتماعیاخبارایران و جهانفرهنگی و هنریگزارش

کیمیاگری در شرکت ملی صنایع مس

برگزیدگان جشنواره ملی پسته در بخش‌های مختلف عکس، فیلم، کلیپ و…معرفی و به هنرمندان برتر این رویداد هنری_فرهنگی، جوایزی از جنس کیمیاگری اهداء شد.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، اختتامیه جشنواره ملی پسته یکشنبه ۱۹ دی ماه این هفته در تالار خیام دانشگاه ولیعصر رفسنجان برگزار شد. جوائز اهدایی به برگزیدگان جشنواره در نوع خود آن‌چنان شگفت انگیز بود، که تعجب همگان را برانگیخت، و نشان داد که در رفسنجان «مهد مس» می توان چوب را هم به فلز باارزش مس تبدیل کرد و این هنر را به رخ کیمیاگران کشید.

یکی از هنرمندان با گلایه از جوایز اهدایی جشنواره ملی پسته بیان کرد: در این جشنواره به برگزیدگان، یک لوح تقدیر و تابلویی مزین به آیات قرآن اهداء شد. آیه های قرآن در جای خود برای ما بهترین جایزه است، اما با کمال تعجب و تأسف جوایز اهدائی جشنواره ملی پسته به برندگان این جشنواره در ظاهر کار مشبک‌ بر روی مس به نظر می رسید، اما با اندکی تأمل و تعمق متوجه شدیم که ام دی اف با لیزر برش خورده است و بعد با رنگ مسی، رنگ آمیزی شده است تا شکل و رنگ مس را به خود بگیرد.

وی افزود: حرکت بسیار خلاقانه ای بود، دست‌تان درد نکند. البته کسی در وهله اول متوجه این موضوع نشد، آن هم به خاطر اطمینانی بود که به شرکت ملی صنایع مس داشتیم که می خواستیم و دوست هم داشتیم باور نکنیم که متاسفانه با این کار نه چندان شایسته و بدور از اخلاق روابط عمومی شرکت مس این اطمینان رو هم از دست دادیم، که بدین شکل از حامیان فرهنگ و هنر قدردانی می کنیم که تا این حد ارزش هنر را تنزل دادند!

این هنرمند در ادامه عنوان کرد: این جشنواره در سطح ملی برگزار شد، و شایسته بود که بهتر از این در خصوص جوایز جشنواره عمل می شد و کیفیت جوایز را تا این حد پائین نمی آوردند، یا لااقل همان مشبک‌کاری روی چوب را به هنرمندان اهداء می کردند و بدین شکل افراد را فریب نمی دادند.

وی خاطر نشان کرد: بزرگترین معادن مس کشور در رفسنجان است و مس هویت و نماد شهر است، و این نماد نباید بدین شکل مورد بی حرمتی قرار گیرد و چوب را به جای مس قالب زد. بالطبع از مجتمع مس چنین انتظاری نمی رفت، مجموعه ای که همواره شعار مس حامی هنر و فرهنگ را سر لوحه خود قرار داده است. باید به صراحت گفت که از متولیان فرهنگ و هنر چنین انتظاری نمی رفت.

این عکاس اظهار کرد: اهدای این جوایز بیشتر به یک شوخی می ماند. بایستی ارزش واقعی هنر و هنرمند درک شود، به هر حال جایزه هم یک مشوق و انگیزه قوی برای هنرمند است تا او را در مسیری که گام برداشته، ترغیب کند تا هم کیفیت آثارش را بالاتر ببرد و هم اینکه در مسیر حرفه ای شدن گام بردارد.

وی با بیان این‌که اختتامیه جشنواره ملی پسته در خلال برنامه های هفته رفسنجان شناسی برگزار شد، خاطر نشان کرد: با توجه به هزینه های چند صد میلیونی که برای نمایشگاه رفسنجان شناسی و برنامه های جانبی صورت گرفت، شایسته نبود که چنین از هنرمندان تقدیر شود، حتی اگر این هنرمندان آماتور بودند.

این هنرمند افزود: می توانستند با هزینه هایی که شده، هدیه ای تهیه کنند که کار دست خود هنرمندان رفسنجانیست، هم از آن‌ها حمایت می شد و هم این‌که صنایع دستی معرفی می شدند.

به هر حال در هر جشنواره کیفیت جوایز آنقدر باید بالا باشند تا در نگاه اول، آن جایزه دست‌نیافتنی باشد تا تبدیل به آرزوی افراد و اهل هنر شود و برای به دست آوردنش سال‌ها تلاش کنند و دست آخر که موفق به دریافتش شدند، این جایزه برای کارهای بعدی‌شان راهگشا باشد و تلاش کنند تا آثار بهتری خلق کرده و کیفیت کار و آثار خود را بالا ببرند، نه این‌که نوع جایزه آن‌ها را از ادامه مسیر بازدارد، به گونه ای فکر کنند که هنر آن‌ها چندان ارزشی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا