بانکها سودهای عجیب و غریبی از کشاورزان رفسنجانی دریافت میکنند/ بیمه مبلغ ناچیزی در ازای خسارت سرمازدگی پسته میپردازد
رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان گفت: کشاورزان بلاتکلیف هستند، بیش از این گفته شده بود که سه سال وام ها استمهال شده اند و سال گذشته کشاورزان وام هایشان را نپرداختند و اکنون بانک ها، مصوبه استمهال را نپذیرفته اند و سود وام ها، اعداد عجیب و غریبی شده است. به طور مثال کشاورزی ۲۰ میلیون تومان وام گرفته و ۳۷ میلیون تومان به بانک پرداخت کرده است و اگر کشاورزی ۱۰۰ میلیون تومان وام اخذ کرده است، باید ۲۰۰ میلیون تومان به بانک بپردازد و اعداد و ارقام وام ها دو برابر شده است و این تسهیلات در بلاتکلیفی مانده اند.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، عباس حاج عبدالهی امروز در نشست بررسی و تصمیمگیری در خصوص اثرات سرمازدگی بر روی محصول پسته بیان کرد: پسته سرمایه ملی است، اما کشاورزانی هستند که دچار فقر اقتصادی شده اند، این کشاورزان سال گذشته پسته نداشته و امسال هم بیشتر محصولشان بر اثر سرمازدگی از بین رفته است، که معشیت کشاورزان نگرانکننده است. باغاتی هستند که میلیاردها تومان ارزش دارند اما کشاورز به دلیل فقر اقتصادی نمی تواند برای تعمیر و اصلاح آنها هزینه کند که رادمان تولید کاهش پیدا کرده و معشیت و زندگی کشاورزان هم آسیب می بیند.
وی با اشاره به اینکه مستندسازی هایی در خصوص سرمازدگی صورت گرفته و بازدیدهای میدانی با حضور فرماندار و هیأت جهاد کشاورزی انجام گرفته است، عنوان کرد: کشاورزان نگرانی هایی دارند که آیا سال ۱۴۰۲ محصول پسته است یا نه؟ اما سرمازدگی تا حدودی بر روی محصول سال آینده هم اثر گذاشته است. یک چهارم باغات پسته رفسنجان بیمه هستند، مبلغی که بیمه نسبت به هزینه ها و قیمت پسته می پردازد بسیار ناچیز است و بیشتر هزینه تولید پرداخت می شود تا اینکه بیمه، قیمت پسته را پرداخت کند.
رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان با بیان اینکه ۲۰ هزار تن پسته در سال ۱۴۰۰ برداشت شد، خاطرنشان کرد: امسال هم محصول پسته به میزان ۱۵ هزار تن با مبلغی بیش از ۳ هزار میلیارد تومان بر اثر سرمازدگی از بین رفت و بیشترین میزان خسارت سرمازدگی در منطقه نوق اتفاق افتاده است که امسال در هر هکتار حدود ۱۰۰ کیلو پسته برداشت خواهد شد.
حاج عبداللهی افزود: باید از طریق روش های مختلف به کشاورزان کمک کرد تا بتوانند باغات پسته را حفظ کنند؛ بایستی وام های بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت در مبالغ زیاد به کشاورزان پرداخت شود و همچنین استمهال وام ها صورت گیرد، تا کشاورزان از عهده خرج و مخارج باغ ها بربیایند.