مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با بیان اینکه همه شعار بهشت معادن و صنایع را در استان کرمان سر میدهیم اما از حوزه دانشبنیان ها غافل بودهایم، گفت: در مجموعه شرکت مس محورهای هفتگانه ای برای صنعت مس تعریف شده است، برخی از محورهایی که در دانش بنیان هاست استفاده از هوش مصنوعی در تولید تا فرآوری در معادن است و محوریت بومی سازی و تولید قطعات مورد نیاز صنعت مس با استفاده از دانش بنیان ها در راستای کاهش هزینه ها می تواند مؤثر باشد.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین احمدی در مراسم افتتاح نهمین نمایشگاه بین المللی معدن و صنایع معدنی، فرآوری و تجهیزات وابسته با اشاره به اینکه روش های سنتی در تولید و توسعه دیگر موثر نیست، بیان کرد: توسعه همواره حول محورهای تولید، دانش، نوآوری و کارآفرینی است. توسعه بر مبنای خلاقیت منجر به نوآوری و تولید مستمر است که در آن جایگاه شرکت های دانش بنیان می توانند رشد کرده که به صوت پایدار، اقتصاد منطقه را متحول کنند.
احمدی با طرح این سوال که شرکت های دانش بنیان چه مزایای می تواند داشته باشند؟ پاسخ داد: اشتغال و بهره وری است که می تواند موثر باشد، در این نمایشگاه ۲۰ شرکت دانش بنیان وجود دارد و ما خوب در این حوزه عمل نکردیم که هزینه های تولید را افزایش می دهد و کارآفرینی مورد نیاز مجموعه ها را نیز کاهش می دهد.
حسین احمدی بیان کرد: در استان کرمان، بالغ بر ۶ هزار شرکت دانش بنیان در سال گذشته احصاء شده که آمار قابل توجهی در خور استان کرمان نیست.
مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان ادامه داد: مبنای این شرکت ها بر اساس دانشی است که در متخصصان شرکت مس وجود دارد و منجر به ایجاد اکوسیستم و مرکز نوآوری شهید ستاری شد و اقدامات خوبی هم انجام شده است.
احمدی گفت: چند ده هزار میلیارد تومان در استان کرمان در حوزه توسعه معادن مس هزینه شده ولی بیشتر از چند صدمیلیارد تومان در حوزه دانش بنیان ها صرف کردیم که این عدد را با توجه به رشد از ۵۰ شرکت دانش بنیان به ۶ هزار شرکت دست یافتیم که باید افزایش یابد.
شرکت مس جایگاه بزرگی در اقتصاد کشور دارد
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: شرکت بزرگ ملی صنایع مس جایگاه مهمی در اقتصاد کشور دارد و بعد از نفت رتبه دوم در معادلات جهانی از آن مس خواهد بود.
حجتالاسلام حسین جلالی معادن را نعمتهای عظیم الهی دانست که در استان کرمان به وفور وجود دارد و وظیفه همگان است که ضمن پاسداشت این نعمت الهی از هدر رفت این منابع جلوگیری کنند.
وی برپایی نمایشگاهها را یکی از بهترین فرصتها برای معرفی ظرفیتها و برنامههایی که انجام شده و قرار است انجام شود دانست و تصریح کرد: تعامل سرمایهگذاران و شرکتها با یکدیگر باید از ثمرات این نمایشگاهها باشد.
حجتالاسلام جلالی خاطرنشان کرد: این اختراعات و ابتکارات مایه غرور ملی است و دلیل اهمیت آن علاوه بر وجود صنایع معدنی، وجود شرکت بزرگ صنایع ملی مس است که جایگاه مهمی در اقتصاد کشور دارد و بعد از نفت رتبه دوم در معادلات جهانی از آن مس خواهد بود.
وی با بیان اینکه امروز جای وزیر صمت و استاندار کرمان در این محل خالیست و ضرورت داشت که حضور داشته باشند، گفت: تلاش شود سال آینده این نمایشگاه از استانی به ملی و بینالمللی ارتقا پیدا کند.