اجتماعیاخبارایران و جهانسیاسیفرهنگی و هنریویژهگزارشگفتگو

بدهکار مهریه و نفقه در زندان رفسنجان نداریم/آمار ازدواج در دوران کرونا افزایش پیدا کرد

رئیس دادگستری رفسنجان گفت: بیشترین کاهش جمعیت کیفری استان متعلق به شهرستان رفسنجان بوده و کمترین محکومین مالی در رفسنجان هستند و اصلا بدهکار مهریه و نفقه در زندان رفسنجان نداریم.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حجت الاسلام محمدمهدی پورمحمدی به مناسبت هفته قوه قضائیه در نشست خبری با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر و آیت الله بهشتی بیان کرد: دکتر بهشتی از نوادر زمان بود، بیشترین تأثیر را بر پیروزی انقلاب و شکل‌گیری و سازمان‌دهی انقلاب داشت و انسان متفاوتی بود. برای تمامی ساعات عمرشان برنامه‌ریزی داشت و در کادرسازی انسان، بسیار موفق بود و در جنبه های زندگی شخصی و مسائل حرام و حلال و تقوا احتیاط می کرد.

وی با اشاره به این‌که برعکس باور مردم، پائین‌ترین میزان حقوق به کارکنان وزارت دادگستری پرداخت می شود، اظهار کرد: قضاوت، مسئولیت سنگینی است و باید در قبال هر حکم جوابگو باشیم و کشف حقیقت بسیار سخت است. بیشترین وکلا در استان کرمان بعد از شهر کرمان در رفسنجان هستند.

افزایش ورودی پرونده ها به دادگستری در سه ماهه اول امسال

پورمحمدی به افزایش ورودی پرونده ها در سه ماهه اول امسال اشاره کرد و گفت: در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۱ ورودی پرونده‌ها در مقایسه با سال گذشته ۵ برابر افزایش پیدا کرده است که بسیار آمار عجیب و غریبی است و در ماه به هر قاضی تقریبا ۱۸۰ پرونده می رسد.

رئیس دادگستری رفسنجان گفت: بیشترین پرونده های سه ماهه اول امسال مربوط به مطالبات بانک ها و موسسات مالی و شهرداری از مردم و مطالبات مردم از مردم بوده که این به علت شرایط اقتصادی مردم است.

افزایش ازدواج در دوران کرونا

پورمحمدی عنوان کرد: خوشبختانه آمار ازدواج در سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کرده است و در دوران کرونا به علت کاهش هزینه ها آمار ازدواج بالا رفته است و ۱۹۰۲ ازدواج رخ داده است. این نشان می دهد که اگر موانع برطرف شود، جوانان به ازدواج تمایل بیشتری نشان می دهند.

کاهش آمار طلاق در رفسنجان

رئیس دادگستری رفسنجان با بیان این‌که سال ۹۱ آمار ازدواج ۳۸۰۰ بوده است و هر چه جلوتر آمده‌ایم آمار ازدواج کمتر شده است، گفت: سال گذشته در آمار طلاق رشد نداشته ایم و در سال ۹۹، ۶۱۶ طلاق اتفاق افتاده بود و ۶۱۵ طلاق در سال ۱۴۰۰ انجام گرفته است.

وی در ادامه بیان کرد: به خانواده ها پیشنهاد می کنیم تا این‌که اختلافاتی بین زوجین پیش آمد فورا به دادگاه برای اجراگذاشتن مهریه مراجعه نکنند. وقتی مهریه به اجرا گذاشته می شود اموال آقا توقیف شده و اختلافات و تشنج‌ها بیشتر می شود و خیلی کم پیش می آید که این زوج ها آشتی کنند.

رئیس دادگستری رفسنجان به تلاش افرادی برای گرفتن رضایت از خانواده های مقتولین اشاره کرد و گفت: ۲۵۰ نفر در قالب هشت تیم مصلح و حکم قرآنی در سطح شهرستان و بخش‌ها و روستاها با دادگستری رفسنجان همکاری می‌کنند که در همین رابطه ۳ مورد از قصاص گذشت کردند.

پورمحمدی با اشاره به اینکه با تمام زندان های کل کشور در ارتباط هستیم، افزود: تمامی ابلاغ ها از طریق سامانه ثنا انجام می گیرد و ۹۰ درصد پرونده ها الکترونیکی هستند و صدور رأی از طریق سیستم انجام می گیرد.

رئیس دادگستری رفسنجان گفت: نرم افزار تبدیل صدا به متن در حال آماده‌سازی است که در آینده ای نزدیک تمامی شعب به این سیستم مجهز می شوند. تمامی شعب دادگاه مجهز به دوربین و اسپیکر هستند و قاضی از طریق فضای مجازی با افراد ارتباط می گیرد و اظهارات افراد را می نویسد، که این‌گونه دادرسی با رضایت افراد و وکیل قابل دسترسی است.

وی به ملاقات های مردمی اشاره کرد و گفت: ملاقات مردمی با رئیس دادگستری دوشنبه ها از ساعت ۸ تا ده صبح و پنج شنبه ها از ساعت ده صبح تا یک بعداظهر است که باید مراجعین قبل از آن وقت بگیرند و در مراجعات، مردم از موسسات و نهادهای داوری بسیار شاکی هستند، این موسسات زیر مجموعه دادگستری نیستند و آزاد بوده و بیشتر قصد و نیت‌شان تجاری سازی است.

پورمحمدی اظهار کرد: ۴۳ شعبه شورای حل اختلاف در رفسنجان است که در سال ۱۴۰۰، ۹۷۰۰ ورودی پرونده ها بوده و ده هزار خروجی پرونده داشته ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا