اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانفرهنگی و هنریویژهکشاورزی و پستهگزارش

جشنواره ملی پسته، کشاورزان را در سالِ کم محصول دلگرم و امیدوار کرد

جشنواره ها اصولا در سال‌های پربار محصولات کشاورزی برگزار می شوند، اما در حالیکه محصول امسال پسته به علت سرمازدگی و سیل کاهش بی‌سابقه‌ای داشت، رفسنجان شاهد برگزاری بزرگترین جشنواره ملی بود.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، در هفته های اخیر انتقادهای بسیاری به برگزاری جشنواره ملی پسته وارد شد که چرا این جشنواره در سالی اجراء می شود که رفسنجان کمترین محصول پسته را در سال‌های اخیر دارد. اما با همه این کنش و واکنش‌ها و انتقادات این جشنواره ملی برگزار شد تا لحظاتی، شادمانی و امید را در دل کشاورزان رفسنجانی زنده کند که حتی آن‌ها در لحظات نداری هم شکرگذار هستند و این نداری‌ ها را حکمتی می دانند تا بیش از گذشته تلاش کنند و در رفع مشکلات و کم و کاستی ها بکوشند و اینکه پسته‌کاران به آینده امید دارند و سال کم محصول آن‌ها را ناامید نخواهد کرد و قطعا سال‌های پربار هم از راه خواهند رسید.

همزمان با ششمین سال ثبت ملی پسته، جشن ملی پسته جمعه ۸ مهرماه در شهر جوادیه فلاح، ۸۵ کیلومتری شمال شهر رفسنجان برگزار شد. ششمین جشنواره ملی پسته با مراسم افتتاحیه آغاز شد که در این مراسم مقامات کشوری، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، مسئولان استانی و شهرستان و کشاورزان و مردم حضور داشتند و در خلال این جشنواره ملی_محلی برنامه‌ های متنوعی به مانند بازی‌ های بومی محلی و موسیقی نواحی کشور اجراء و نمایشگاه جنبی صنایع دستی، سوغات و محصولات مرتبط با پسته برپا شد. همچنین توانمندی‌ ها و مناطق گردشگری و جاذبه های طبیعی منطقه نوق معرفی گردید، که در منطقه نوق آثار تاریخی و طبیعی متعددی به مانند دریاچه شور که مرکز پرورش آرتمیاست، قلعه باقرآباد و ده‌خواجه و تپه های شگفت انگیز ریگ و ماسه به عنوان جاذبه‌های گردشگری معرفی شدند.

به گفته مسئولین رفسنجان، شهر جوادیه فلاح بدین منظور برای جشنواره ملی پسته انتخاب شد که این منطقه یکی از قطب‌‌های اصلی پسته در شهرستان بوده و تعداد زیادی از کشاورزان نمونه و رکوردداران تولید پسته در جهان از این منطقه انتخاب شده اند و یکی از بهترین نمونه‌های باغات پسته کشور هم در این شهر واقع شده است، که در جشنواره ملی پسته از کشاورزان نمونه پسته کار هم تجلیل و تقدیر شد.

به حتم این جشنواره مسیرهای دیگری را هم باز کرد و علاوه بر نمایش هوش و ذکاوت، توانایی ها، تلاش‌‌ها و دست رنج کشاورزان دشت طلای سبز که بزرگترین جنگل مصنوعی دنیا را کشت کرده اند، جاذبه های گردشگری و صنایع دستی مردمان کویر را هم معرفی کرد تا گردشگران با این منطقه کویری پرجاذبه آشنا شوند.

عکاس: بهرخ امیری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا