استاندارد اجباری و تعهدات ارزی سد راه صادرات پسته ایران شدهاند

فرماندار رفسنجان با اشاره به اینکه صادرات و ورود پسته ایران به بازارهای جهانی در ماههای پیشرو بسیار مهم و حساس است، گفت: با توجه به اینکه مزه و کیفیت پسته ایران در دنیا منحصر بهفرد است، امیدوایم که استاندارد اجباری پسته برداشته شود تا تجار بتوانند محصولشان را صادر کنند. استاندارد اجباری پسته و تعهدات ارزی که از سال ۹۷ اعمال شده بسیاری از تجار خوشنام را از عرصه رقابت کنار گذاشته است.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین رضایی امروز ۱۸ شهریورماه در نشست خبری با بیان اینکه هرگونه موانع صادراتی بایستی از سر راه صادرکنندگان برداشته شود، اظهار کرد: تولید پسته در دنیا برای اولین بار به یک میلیون تن رسیده است که حدودا ۲۰۰ هزار تن در ایران، ۶۰۰ هزار تن در آمریکا و ۲۰۰ هزار تن در دیگر کشورهای دنیا تولید میشود که تاکنون بازارهای دنیا بیشتر از ۶۵۰ هزار تن را مبادله نکرده است.
وی به تغییرات جوی و کاهش برداشت پسته اشاره کرد و گفت: با شرایط اقلیمی، تولید پسته بسیار هزینهبر شده و با چالشهایی روبهرو شده است اما با همه این شرایط امسال در هر هکتار چهار تا ۵ تن پسته برداشت میشود که حتی در مناطقی از کشور ۱۰ تن پسته در هر هکتار برداشت خواهد شد.
فرماندار رفسنجان با اشاره به اینکه در تولید ماشینآلات و ادوات فراوری پسته در کشور به خودکفایی رسیدهایم، بیان کرد: حتی با تلاشهای انجام گرفته صنعتگران رفسنجانی توانستند خط ترمینال فرآوری پسته را از رفسنجان به کشورهای استرالیا و آمریکا صادر کنند.
به گفته رضایی حدود ۳۰۰ خرده فروش پسته دارای پروانه فعالیت در رفسنجان فعالیت میکنند.
عالیترین مقام اجرایی شهرستان رفسنجان عنوان کرد: نشان جهانی جغرافیایی پسته بنام رفسنجان در سازمان جهانی مالکیت فکری (Wipo) به ثبت جهانی رسیده است.
رضایی در پاسخ به این سؤال که پوکی محصول پسته امسال چند درصد بوده است؟ گفت: تولید پسته در سال جاری بهدلیل کم آبی و قطعی برق با چالشهایی روبرو بود و به حتم با وحود گرمای هوا پوکی رخ داده است اما درصد پوکی پسته با ارزیابیها و کارشناسیهای انجام گرفته بعد از فصل برداشت پسته معین میشود.