اجتماعیاخبارسیاسیشهری و رفاهیگفتگو

کلیه هزینه های افاغنه بر دوش رفسنجان است

به گزارش شایورد، احمد انارکی محمدی شامگاه شنبه ٢١ بهمن ماه در نشست خبری به سوالات خبرنگاران در زمینه های مختلف پاسخ داد.

 

وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص اینکه آیا طرح ساماندهی افاغنه فقط اخذ سرانه بیشتر است یا یک طرح کلی در این زمینه دیده شده است؟ گفت: ‌در رفسنجان ۶۰ ‌هزار افاغنه وجود دارد که تنها ٨ هزار نفر کارت بیمه و کار دارند که این تعداد هم از شهرهای اطراف هستند. در این طرح شناسایی همه افاغنه در رفسنجان دیده شده که برای آنها کارت شناسایی صادر خواهد شد که این افراد به هر جای ایران سفر کردند و تخلفی انجام دادند مشخص شود.

وی افزود: ‌با توجه به تحرکات داعش در افغانستان این افراد مشکلات امنیتی در اینجا به وجود می آورند، ‌تحرکات داعش در افغانستان با سوریه و عراق فرق دارد.

وی در ادامه گفت: طرح ساماندهی افاغنه بسیار سخت است و یک ارگان و شخص به تنهایی از عهده این کار بر نمی آید و  ‌هر کس در این خصوص طرحی دارد، ارائه کند و ما از آن استقبال می کنیم. طرحی که ما پیشنهاد دادیم این است که این افراد شناسایی شوند.

انارکی محمدی به سرمایه هنگفتی که توسط افاغنه  از شهر رفسنجان خارج می شود اشاره کرد و گفت:

افاغنه اصولا پولشان را در رفسنجان خرج نمی کنند و بیشتر پول خود را به کشور خود می فرستند که اگر برای هر نفر حدود یک میلیون تومان در نظر بگیریم ماهانه میلیاردها تومان خواهد بود که در  این طرح بعد از شناسایی مبالغی از افراد اخذ خواهد شد که این مبلغ خرج ایجاد زیر ساخت هایی برای خودشان خواهد شد.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت:

کلیه هزینه های افاغنه بر دوش رفسنجان است، هزینه های دانشگاه، حامل های انرژی، نان، ‌برق، ‌آب، مدارس ،که بیش از ۶ هزار دانش آموز افاغنه داریم و دیگر مخارجی که بر شهرستان تحمیل شده است که در این خصوص هیچ سرانه بیشتری از دولت دریافت نمی شود.

انارکی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در این خصوص که چرا افاغنه  غیر مجاز به کشور خود بازگشت داده نمی شوند گفت: افاغنه ای هستند وقتی کار آنها در رفسنجان تمام شد می آیند و  می گویند ما غیر مجاز هستیم و می روند و دوباره بعد از چند ماه بر می گردند یا هنوز به مرز استرداد نشده اند زودتر به رفسنجان برگشته اند، در این زمینه هم مشکلاتی وجود دارد.

 

انارکی محمدی در خصوص تعیین وانتصاب مدیران غیر بومی در ماه های اخیر در رفسنجان گفت: ‌من  بعنوان نماینده در حد مشاوره        می توانم کمک کنم، ‌قطعا دستگاهی که می خواهد مدیر تعیین کند شرایطی دارد، در بحث تعیین فرماندار، مدیر ‌بومی وزارت کشوری نداشتیم،تمامی کشور را رصد کردیم، حتی استانداری کمک کرد اما مدیری رفسنجانی نداشتیم ‌یا شرایط لازم را نداشت، بحث بر سر این است که نیروهای خود وزارت کشوری بایستی به کار گرفته شوند البته ١۵ درصد  می تواند از بیرون وزارت خانه باشد. اما در خصوص تعیین مدیران سایر دستگاهها ما اطلاع نداشتیم تصمیم گیرنده نبودیم.

 

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی به این سوال که چرا به موضوع آلایندگی مس کمتر در سال های اخیر پرداخته شده است و حتی در چند هفته اخیر واکنش صریحی از طرف مسئولین  رفسنجان با توجه به اعتراض مدیر کل محیط زیست کرمان به آلایندگی بیش از حد مجتمع مس صورت نگرفته است، ‌گفت: شک نداریم آلایندگی است، مجتمع مس باید خسارت می داده اما کم کاری شده است ما هیچ رودربایستی نداریم  ولی دنبال سند هستیم دنبال این  هستیم که آمار را کنار هم بگذاریم و تحلیل کنیم. باید سالهای سال  پیگیر این موضوع      می بودیم، ‌کوتاهی شده است باید برویم و کارشناسی شده حق مردم را بگیریم. پیگیر این موضوع هستیم و قرار است ۱ درصد از محل درآمد مس به جاهایی که از ناحیه دود سمی این کارخانه آسیب می بینند اختصاص یابد.

وی افزود: کارشناسانی در این زمینه جذب خواهیم کرد تا خسارات پیرامون محیط زیست، حیات وحش، مراتع و روستاها، بیماریهایی که مردم دچار   می شوند و … ارزیابی کنند سپس خسارت واقعی بیان و اخذ شود.

انارکی محمدی افزود: حتی اگر آلایندگی هم وجود نداشت باید حق مردم داده می شد این سرمایه مردم است که از اینجا می رود.

 

وی با اشاره به تک محصولی بودن اقتصاد شهرستان رفسنجان گفت: در بحث های دیگر مانند صنعت و ایجاد کارخانه ها و احیای گردشگری و دیگر موارد ورود نکرده ایم و برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری که در رفسنجان بیداد می کند قرار است دولت برای روستاییان ۱۵۰۰ میلیارد ریال بودجه تخصیص دهد و در روستاها و مناطق محروم اشتغالاتی ایجاد شود که در این زمینه متقاضیان روستایی می توانند تسهیلات با سود بین ۴ تا ۸ درصد را دریافت نمایند.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه در جذب بودجه های ملی کار صورت گرفته است، گفت:۴۱ هزار طرح نیمه تمام از یک تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در کشور داریم که در رفسنجان طرح ملی تعریف نشده است، رفسنجان به دلیل داشتن خیران نامدار، در این سالها دولت برای تصویب بودجه به رفسنجان توجهی نکرده است لذا جزو شهرهای برخوردار به حساب می آییم.

وی ادامه داد: باید زیرساختها فراهم شود مانند صنایع پایین دستی مس اماده شوند و نیز مسیر ریلی و هوایی و … هم فراهم باشد تا هم زمینه اشتغال ایجاد شود هم رونق را شاهد باشیم.

 

انارکی محمدی در خصوص اهتمام به مقوله ورزش در رفسنجان خاطر نشان کرد: تنها استادیوم ورزشی رفسنجان که سابقه ای ۴۰ ساله دارد تخریب شده و چمن ندارد که باید احیا شود، یک قرارداد ملی چمن این استادیوم داشت که چند هفته پیش لغو شد، مناقصه و قرارداد ‌عقد شده و به زودی احیای چمن ورزشگاه تختی آغاز خواهد شد. سالن ورزشی ۹ دی هم در حال تکمیل است، قرار است از محل ۲۷ صدم درصد ارزش افزوده ورزش برای ورزش بانوان درصدی اختصاص یابد.

وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران چرا ‌در خصوص حضور زنان در مسابقات ورزشی که در شهرستان برگزار می شود، ‌موضوع گیریهای خاص شکل می گیرد در صورتی که زنان به مسابقات بین المللی می روند؟ این دوگانگی چیست؟ ‌خاطر نشان کرد: دغدغه هایی هست که قطعا بجاست، ‌این طور نیست که بانوان نتوانند از حق قانونی خود استفاده کنند، ‌باید این مسائل تابع قوانین جمهوری اسلامی باشد که قانون بر اساس شرع و دین است و اگر مشکلی وجود دارد باید آن مشکل حل شود. باید فضاهای ورزشی به مانند پارک بانوان برای خانمها ایجاد کرد.

 

انارکی محمدی در  پاسخ به سؤال مدیر مسئول هفته نامه شایورد در خصوص اینکه شما در جلساتی  قبل از انتخابات مجلس اعلام کرده بودید که برنامه خاصی ندارید بلکه دو روزه مشخص شد که به عنوان نماینده اصلاح طلبان در انتخابات شرکت کنید، حتی گزارشی که در شایورد بعد از انتخاب شما چاپ شد، ‌وعده های شما ازبولتنها در گزارش آورده شد،اکنون که به نیمه راه رسیده اید، آیا هنوز بی برنامه هستید؟‌ چه طرحهایی ‌دارید، آیا تیم کارشناسی در کنار شماست؟ خاطر نشان کرد: ‌در بخشهای مختلف برنامه ها را پیش برده ام. ساخت کلینیک تامین اجتماعی که دستور آن را گرفته ایم و همچنین بزرگترین معضل رفسنجان جاده ها هستند، دومین جاده حادثه خیز استان کرمان محور نوق به رفسنجان است که توانستیم ردیف بودجه ملی برای آن تعریف کنیم که باید برای رفع نقاط حادثه خیز در این محور چاره اندیشی شود لذا این محور در دست دوبانده شدن است. محور نوق به بافق نیز در حال دوبانده شدن و احداث است و این مسیر کوتاه     می شود و از ۲۳۰ کیلومتر به ۷۰ کیلومتر مستقیم رسیده است. همچنین بازسازی جاده زرند- ‌رفسنجان از دیگر طرح هاست.

انارکی محمدی بیان کرد: در مورد برق هم روشنایی در ورودی کرمان به رفسنجان تکنولوژی برق بروز شده و امسال بیش از ۲۸ روستا روشنایی معابر و ورودی روستاها انجام شده است.

 

وی در مورد مدیریت صحیح منابع آبی به دلیل کمبود آب اظهار داشت: طی سالهای اخیر دولت برای صرفه جویی در بحث آب به کشاورزان جهت اجرای طرح های آبیاری تحت فشار بودجه ها و اعتبارات بلاعوضی را تخصیص داده و امسال برای اجرای آبیاری زیر سطحی نیز از هکتاری ۷ میلون تومان به هکتاری ۱۰ میلیون تومان افزایش یافته که این اعتبار را دولت به کشاورزان بلاعوض اعطا می کند و لازم است کشاورزان به جهاد کشاورزی محل خود مراجعه نمایند.

 

وی ادامه داد: زمینهای بدون سند نیز که ۴۰ هزار هکتار در رفسنجان وجود دارد صاحبان این زمینها می توانند با مراجعه از مزایا تسهیلات اجرای پروژه های تحت فشار بهره مند شوند.

 

مدیر سایت شایورد نیوز و مدیر مسئول هفته نامه شایورد در طی کنفرانس مطبوعاتی یک گلایمندی از انارکی محمدی کرد، که چندی پیش یک عکس از شما با معاون وزیر ارشاد منتشر شد آیا در این دیدار اخیر هیچ یک از رسانه ها از جلسه شما با معاون مطبوعاتی وزیر مطلع بودند‌؟چرا از مشکلات اهالی مطبوعات رفسنجان قبل از ملاقات سؤال نشده است؟

وی در پاسخ به این گلایمندی گفت: ‌حتما برای ملاقات با معاون وزیر  برای گرفتن سلفی نمی روم. همواره همراه مطبوعات و رسانه های شهر بوده ام و اصلا نمی دانم کدام رسانه متعلق به کدام جناح است؟‌ همیشه جوابگوی همه خبرنگاران بوده ام و اگر از این ظرفیت استفاده نکنیم خودمان ضرر می کنیم. در نشست خبری قبلی خبرنگاران مشکلات خود را مطرح کردند، ‌که از خبرنگاران در رفسنحان حمایت نمی شود، ‌جلسه ای با سلطانی فر معاون مطبوعاتی وزیر داشتم و از مشکلات خبرنگاران گفتم و همچنین در این دیدار از معاون وزیر خواستم که جلسه ای با خبرنگاران داشته باشد که یا در تهران و یا در رفسنجان این نشست برگزار شود. البته در این ملاقات، ‌موضوع همایش کتاب که قرار است اسفند ماه در رفسنجان برگزار شود، مطرح شد و از سلطانی فر خواسته شد که اگر می توانند به رفسنجان بیایند و در این همایش شرکت کنند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا راه اندازی بورس پسته در سال گذشته موفق بوده است یا نه؟  گفت: این کار بزرگی در صنعت پسته است و طی ۳ الی ۴ سال آینده طول می کشد تا جا بیفتد و مردم و کشاورزان از این سامانه بهره مند شوند و این موضوع باید ‌از دوران دبستان و ابتدایی به دانش آموزان آموزش داده شود تا در آینده از این روش برای سودآوری بیشتر این محصول ارزاور استفاده کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا