گفتمان و نگاهی نو در روابطبین دو کشور
همایش توسعه روابط آموزش عالی و بازرگانی ایران و افغانستان روزهای ۱۶ و ۱۷ اسفندماه در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان در دو بخش تجاری و علمی برگزار میشود.
شنبه ٢١ بهمن ماه دکتر دهقان در نشست خبری گفت: در زمینه علمی انتظار داریم مراودات دانشگاههای شهر ما و استان کرمان با کشور افغانستان در زمینه پذیرش دانشجو به ویژه در دورههای تحصیلات تکمیلی صورت گیرد و امکان ایجاد شعبهای از دانشگاه در کشور افغانستان فراهم شود.
رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان تصریح کرد: تحصیل نزدیک به ۵ هزار و ۵۰۰ دانشآموز افغانستانی در رفسنجان در بیش از ۱۳ مدرسه را باید به عنوان یک فرصت به آن نگاه کنیم چرا که فرصت بسیار خوبی است ما میتوانیم از لحاظ فرهنگی ارتباط قوی از طریق این افراد در آینده با کشور افغانستان ایجاد کنیم.
پروفسور دهقان خاطرنشان کرد: از سال ۷۹ هر سال یونسکو ۴۰ نفر دانشجو افغانستانی برای ما میفرستاد و این دانشجوها پس از پایان تحصیلات در کشورهای مختلف دنیا توزیع شدند و همیشه از دانشگاه ولی عصر(عج) به عنوان یک دانشگاه مادر یاد میکنند و احساس میکنند زادگاه دوم آنها رفسنجان است.
وی بیان کرد: همینطور در زمینه تبادل استاد به دانشگاههای کشور افغانستان و ولیعصر(عج) و نیز برگزاری طرحهای پژوهشی در زمینههای صنعتی و کشاورزی و طرحهای مرتبط با علوم انسانی آمادگی داریم تفاهمنامههایی امضا شود تا بتوانیم سطح همکاریهای بین دو کشور را افزایش دهیم.
رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان عنوان کرد: باید مردم ما نگاهشان به چند نفر اتباع افغانستانی که خدای نکرده مرتکب خطاهایی میشوند منعطف نباشد، چرا که در همه کشورها افراد خطاکار وجود دارد و باید آن روی سکه را هم نگاه کنیم و میتوانیم با حسن اعتمادی که داریم با دعوت از فرهیختگان این کشور ارتباط برد- برد داشته باشیم.
انعقاد تفاهم نامه جهت پذیرش ۵۰۰ دانشجوی افغان در دانشگاه ولیعصر رفسنجان
دهقان به تحصیل نزدیک به ۲۴۰ نفر دانشجوی افغانستانی در دانشگاههای رفسنجان اشاره و بیان کرد: انعقاد تفاهم نامه ای جهت پذیرش سالانه ۵۵۰ دانشجوی افاغنه انجام خواهد گرفت که این تفاهم نامه بین دانشگاه برتر افغانستان و دانشگاه ولیعصر رفسنجان منعقد خواهد شد و دانشجویان افغان بیشتر در رشته های مهندسی، حقوق، زبان و ادبیات فارسی و چند رشته دیگر تحصیل خواهند کرد.
رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان با اشاره به مدعوین همایش گفت: مقاماتی که از کشورهای افغانستان حضور مییابند محمدخان معاون اول عبدالله، وزیر تجارت افغانستان و وزیر تحصیلات عالیه افغانستان، رئیس گمرک جمهوری اسلامی، مقاماتی از وزارت امور خارجه و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری استانداران کرمان و سیستان و بلوچستان، نمایندگان استان کرمان و جمعیت زیادی از تجار ایرانی و افغانستانی مقیم شهرهای مختلف کشور در این همایش حضور خواهند داشت.
تعدادی از دانشجویان افغانستانی مقیم استان و مسؤولان استان و شهرستان هم مدعوین دیگر این همایش خواهند بود.
به گزارش شایورد این همایش بیش از این قرار بود روزهای ۲۵ و ۲۶ بهمن برگزار شود، دهقان در این خصوص توضیح داد: با توجه به اینکه مدعوین افغانستانی اعلام کردند تا فرصت باقیمانده تا ۲۵ بهمن ویزایشان با تأخیر صادر شده بود، تقاضا کردند همایش به تعویق بیافتد تا فرصت کافی برای رایزنی با مقامات کشورشان ، جهت حضور در همایش داشته باشند.
برگزاری استارت آپ بورس در دانشگاه ولیعصر رفسنجان
رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان از برگزاری استارت آپ بورس پسته با همکاری معاونت فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری استان در این دانشگاه نیز خبر داد و افزود: این استارت آپ با همکاری اتاق بازرگانی استان روزهای دوم و سوم اسفند ماه برگزار می شود که کشاورزان ما نیز با یادگیری فنون بورسی می توانند به طور مستقیم پسته خود را در بازار جهانی عرضه و به فروش برسانند. همچنین برای افرادی که در خرید و فروش پسته دخیل هستند برای افزایش رونق بازار پسته مفید خواهد بود.
*****
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان:
تدوین مدل همکاری پویا با افغانستان در همه ابعاد تجاری و علمی
رِئیس اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: اتاق بازرگانی به عنوان تشکل بخش خصوصی یکی از وظایف اصلی آن توسعه بازار محصولات استان و فراهمکردن زمینه سرمایهگذاری است که بر همین اساس رویکرد صادرات محوری در اتاق فراهم کردیم که یکی از بازار هدف ما کشور افغانستان است.
سیدمهدی طبیبزاده عصر ۲۱ بهمن ماه در نشست خبری با موضوع همایش تجاری علمی ایران و افغانستان که در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان برگزار خواهد شد، خاطر نشان کرد: این همایش فرصت بسیار خوبی است که فعالان اقتصادی استان کرمان بتوانند نقطه نظرات و خواستههای خود را در جمع مسئولان دو کشور بیان کنند تا به یک همکاری خوبی برای تسهیل امور تجاری و سرمایهگذاری برسیم.
رئیس اتاق بارگانی بیان کرد: نزدیکی مرز مشترک دو کشور به استان کرمان و حضور تعداد زیادی از دانشجویان افغانستانی در دانشگاههای کرمان و رفسنجان فرصتی است که میتوانیم از آن استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه ما با کشور دوست و برادر افغانستان مشترکات زیادی داریم و به نوعی اقتصاد ما با هم عجین شده است، افزود: محصولات فراوان با کیفیت خوب در استان کرمان وجود دارد که بازار خوبی در افغانستان دارند و اگر بتوانیم بین مبادلات این محصولات و نیاز افغانستان تسهیل ایجاد کنیم میتوانیم به مبادلات بازرگانی دو کشور کمک کنیم، از طرفی محصولات کشاورزی و معدنی خوبی در کشور افغانستان وجود دارد که میتواند مواد اولیه کارخانههای ما را تأمین کند.
طبیب زاده با بیان اینکه به دنبال تدوین مدل همکاری فعالی با افغانستان که همه ابعاد تجاری را در نظر بگیرد، هستیم، عنوان کرد: زنجیره فولاد و مس را با ظرفیتهای بالا در استان کرمان در حال ایجاد داریم و با توجه به اینکه افغانستان به لحاظ برخورداری از ذخایر مس، سنگ آهن، منگنز و کرومیت قوی است و می تواند تکمیل زنجیره معدنی در کرمان باشد.
رئیس اتاق بارگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان تصریح کرد: امیدواریم در این همایش بتوانیم برای مبادلات تجاری دو کشور، مشکلاتی که بین مبدا، مقصد، گمرک، حمل و نقل و … وجود دارد برطرف کنیم و بتوانیم مدل خوب و فعالی از همکاریهای بازرگانی و تجاری بین شهرستان رفسنجان، استان کرمان و کشور افغانستان برقرار کنیم که این مدل قابل انطباق با سایر کشورهای همسایه باشد.
وی ادامه داد: تُجاری که در این زمینه فعالیت دارند را شناسایی و مشکلات آنان را رصد کردیم و اعتقاد داریم که باید محصولات را به بهترین وجه به کشور افغانستان صادر کنیم و باید زمینه ای فراهم کنیم تا آنها هم سود ببرند، ضمن آنکه اگر تجارت برد- برد باشد موجب پایداری مدل بازرگانی است.
طبیبزاده با قدردانی از دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان برای برگزاری این همایش، بیان کرد: ما باید ظرفیتهای صادراتی استان کرمان را معرفی کنیم و متقابلا به حرف تجار افغانستانی گوش دهیم تا مدل و گفتمان جدیدی از این ظرفیتی که وجود دارد ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاهها در حال تبدیل شدن به نسل سوم و کارآفرینی هستند اظهار کرد: دانشگاه ولیعصر رفسنجان پتانسیل خوبی برای معرفی ظرفیتهای استان کرمان از طریق جذب دانشجویان افغانستانی به تمام دنیا است.
رئیس اتاق بارگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان تأکید کرد: بازار افغانستان بازار وسیعی است و مشترکات ذائقهای که وجود دارد می توانیم بسیاری از محصولات نظیر پسته، خرما و…به بازار افغانستان عرضه کنیم. خوشبختانه تجار خوبی از کشور افغانستان در ایران و استان کرمان داریم که در زمینه پسته و خرما فعالیت میکنند و ما برای همه کالاهای صادراتی استان برنامه داریم و کاری که میکنیم ایجاد این اطمینان در تاجران ایرانی که محصولشان به راحتی و به موقع در بازار افغانستان عرضه شود. محصولات فراوان و با کیفیت خوب در استان کرمان وجود دارد که بازار خوب آنها نیز در افغانستان فراهم است.
وی افزود: همچنین خیلی از محصولات کشاورزی مانند کنجد را به عنوان محصول وارداتی از افغانستان در نظر بگیریم ضمن اینکه محصولات حبوباتی در افغانستان یک سوم قیمت در ایران است و می توان این محصولات را به ایران وارد کرد. در کنار آن خدمات فنی مهندسی، صادرات برق، محصولات صنعتی و … نیز میتوانیم از استان به این کشور داشته باشیم.
Тут можно преобрести купить огнестойкий сейф огнеупорный сейф