تیم فوتسال بانوان مس باید تن به بومیگزینی بدهد/با نپرداختن بدهیها میخواستند مربیان و بازیکنان را علیه باشگاه تحریک کنند

مدیرعامل باشگاه مس رفسنجان معتقد است که باید تیمها را به سمت بومیسازی سوق داد تا بازیکن بومی تربیت کرد، اینکه بودجه هنگفتی صرف خرید بازیکن غیربومی شود، آورده و نتیجهای برای رفسنجان نخواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین پورمحمدی۲۰ ماه است که بر صندلی مدیریت باشگاه مس رفسنجان تکیه زده است و در این مدت اتفاقات عجیب و غریبی برای باشگاه روی داده است و باشگاه مسیری پرپیچ و خم و نه چندان هموار را طی کرده است.
حسین پورمحمدی در گفتوگویی یک ساعت و نیمه با شایورد از برنامهها، اهداف و حواشی پیرامون باشگاه مس صحبت کرد.
اولین سؤال را از تغییر در تیمهای باشگاه شروع میکنیم، شنیدهها حاکی از این است که بعضی تیمها را از زیر مجموعه باشگاه مس حذف کردهاید؟
هیچ تیمی از زیر مجموعه باشگاه مس حذف نشده است، زیر مجموعه باشگاه مس رفسنجان ۳۳ رده تیم و آکادمی وجود دارد، ما تیمـی را حذف نمیکنیم. یکی از مشکلات باشگاه این است که تیمها با بازیکنان غیربومی به لیگ برتر آمدند. جامعه ورزشی شهرستان و شرکت مس معترض هستند که تیم لیگ برتری تشکیل دادهاید اما از بازیکنان غیربومی استفاده میکنید، در صورتی که در رفسنجان پتانسیل بالایی در زمینه بازیکن وجود دارد.
به طور نمونه تیم کاراته موظف شد که از بازیکنان بومی استفاده کند هرچند که نتیجه نگیرد. ملاک باشگاه تربیت بازیکن است و قبلا اولویت فقط نتیجه بود و باید بازیکن غیربومی میخریدند. دوچرخهسواری، کاراته و اکثر تیمهای پایه بومی شدهاند. امسال این سیاست را ادامه میدهیم، تیم بسکتبال از بچههای رفسنجان است و بعد میتوانند از بازیکنان استان کرمان استفاده کنند.
نظریهای دارید که باید توقعات را از باشگاه مس در حوزه ورزش کم کرد؟
مثلا باشگاه گلگهر سیرجان که کمبود بودجه هم ندارد اما فشار بر روی گلگهر نیست و گلگهر تمرکزش بر روی فوتبال است، گلگهر تیم های والیبال و بسکتبال در لیگ های یک و دو هم دارد اما ورزش را در سیرجان پخش کردهاند، شهرداری (فوتبال بانوان)، گوهرزمین (فوتسال) فولاد سیرجان (والیبال آقایان) و…هر مجموعهای در یک رشته فعال است. اما ما مشکلمان این است که تمام بار تیمهای لیگ برتر بر دوش باشگاه مس است اما سیرجانیها تیمهای ورزشی را تقسیم کردهاند که کار هوشمندانهای است. در رفسنجان هم بعضی از تیمهای ورزشی میتوانند زیر مجموعه کارخانهها، شرکتها و مجموعههای دیگر بروند و بازیکن هم تربیت کنند، همه بار نباید بر دوش باشگاه مس باشد.
به نظر شما رشتههای ورزشی باید به سمت بومیسازی بروند حتی اگر در لیگها نتیجه نگیرند؟
جامعه ورزشی همیشه نقد میکند که میلیاردها هزینه یک تیم که بازیکنان آن غیربومیست میشود و این چه نتیجه و آوردهای برای شهر دارد؟ در صورتی که یک هیأت ورزشی معطل ده میلیون تومان برای اعزام یک تیم است. ما داریم این موضوع را اصلاح میکنیم. تیمها حذف نمیشوند اما به سمت بومیگزینی میروند. ما مورد سؤال و نقد هستیم که ده میلیارد برای یک تیم خرج میشود اما هیچ آوردهای برای شهرستان ندارد. تا جایی که بتوانیم تیمها را بومی میکنیم حتی اگر نتیجه دلخواه را نگیریم.
بدهیهای باشگاه دقیقا چقدر است و آیا این اعداد و رقمهایی که گفته میشود حقیقت دارد؟
زمانی که مدیریت باشگاه را بدست گرفتم، یک گروه از تهران آمد و حسابهای باشگاه را حسابرسی کردند که آن زمان باشگاه حدود ۲۲۰ میلیارد تومان بدهی داشت و ۹۵ درصد بودجه تمام شده بود و سه ماهه آخر سال توانستیم متمم بودجه از شرکت مس بگیریم ولی بخشی از بدهیها به سال ۱۴۰۲ رسید و الان ۲۰۰ میلیارد تومان بدهی است که مقداری کمتر شده است و بدهی انباشتهای است که از دو_سه سال پیش مانده است و دلیل اصلی بدهی اینکه بودجهای که مصوب میکنند با عملکرد ما نمیخواند. سه فصل پیش بودجه باشگاه ۱۲۰ میلیارد تومان بوده و حدود ۲۴۰ میلیارد تومان هزینهها و عملکرد باشگاه بوده است که مابقی بدهیها میماند. سال بعد از آن بودجه ۱۶۰ میلیارد تومان و عملکرد نهایی ۳۴۰ میلیارد تومان بوده است. ولی سعی میکنیم فاصله بودجه را با عملکرد کم کنیم که بعد از دو سال کسری بودجه به حداقل برسد.
گفته میشود ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه در سال ۱۴۰۲ به باشگاه مس رفسنجان تزریق شده است، آیا این حقیقت دارد ؟
شرکت مس بودجه مناسبی برای ورزش قرار میدهد و بالاتر از بعضی شرکت های صنعتی مانند آلومینیوم و گلگهر است، اما شرکت مس ۵ باشگاه دارد بودجه ورزش در باشگاههای شرکت مس تقسیم میشود. پارسال کل بودجه ورزش شرکت مس ۴۵۰ میلیارد تومان بود که با متمم به ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است، عدد درست است اما این بودجه تنها متعلق به باشگاه مس رفسنجان نیست و بین پنج باشگاه تقسیم شده است
چقدر از بدهیها تا به حال پرداخت شده است؟
با بودجه سال گذشته باشگاه تقریبا ۸۰ میلیارد تومان از بدهیها پرداخت شد. بازیکن از دو سه سال قبل طلبکار بود و این طلبها متعلق به الان نبود، دوبار پنجره نقل و انتقالات بسته شد. ۲۰ میلیارد تومان برای باز کردن پنجره دادیم. تقریبا ۲۰ درصد بدهی بازیکنان تیم فوتبال مس باقی مانده است و تیمهای پایه هم ۴۰ درصد بدهی دارند که به زودی پرداخت میشود.
فصل قبل، اسفند ۱۴۰۱ همه تیمها را تسویه کردیم، اسفند ۱۴۰۲ هم لیست بدهی تیمها را به شرکت مس دادیم و شرکت قرار بود بدهیها را پرداخت کند، گفتند ما مستقیما پرداخت میکنیم اما کاملا پرداخت نشد و تنها بخشی از آن پرداخت شد و این به زمان احمدیان مدیر ورزش شرکت مس برمیگردد. با افرادی که رابطه خوب داشتند، بدهیشان پرداخت شد. همان زمان مصاحبه کردم که قصدشان این است که بدهیها را ندهند تا افرادی را بر علیه باشگاه تحریک کنند و ایشان با کسانی که مشکل داشت، بدهیها را پرداخت نکرد تا افراد را در باشگاههای سونگون، شهربابک و رفسنجان ناراضی کنند و قصد آنها تحریک بازیکنان و مربیان علیه باشگاه بود که درگیر این موضوع بودیم.
آخرین جلسه با مدیران ورزشی شرکت دو هفته پیش برگزار شد که یکی از مصوبات این بود که بدهیهای انباشته باشگاهها برای همیشه تسویه شود که گفته شده تا آخر تابستان بدهی باشگاهها را میپردازند.
نکتهای را که باید متذکر شوم اینکه مربی باید آرامش و تمرکز داشته باشد اما مربیها درگیر مسائل غیرحرفهای میشوند. سرمربی خسته میشود که همیشه به خاطر بدهی بازیکنان اعتراض کند. نویدکیا نیم فصل دوم رتبه خوبی آورد و به وی اعتماد دادیم که اتفاقات فصل قبل در این فصل تکرار نخواهد شد.
اما مسئولان شهرستان هم باید به باشگاه کمک کنند، همیشه آقای انارکی نماینده کمک کردند و در بزنگاهها به کمک ما آمدهاند. آقای مدرس خیابانی هم نگاهشان به باشگاه مثبت است برخلاف مدیران قبلی!
طلب پیمانکاران خوابگاه عدالت و هتلها هم پرداخت میشود؟
خوابگاه عدالت! پیمانکار طلب دارد؟ قرارداد دارد؟ آیا مناقصه برگزار شده و در آن شرکت کرده؟ طرف حساب آنها باشگاه نیست. قراردادی بسته نشده است. پیمانکار هتل و چمن ۶۲ میلیارد تومان طلب دارند و هیچکس این بدهیها را گردن نمیگیرد زیرا با باشگاه هیچ مراودهای نداشتهاند، یک برگ سند و قرارداد دارند؟ طرف حساب آنها سرچشمه است.
در خصوص تیم فوتبال مس که برای شروع فصل جدید بازیکنان خوبی را از دست دادید، چرا قراردادها را تمدید نکردید؟
تنها بازیکن خوبی که از دست دادیم، مهدی محبی است که از نیم فصل از تیمهای بالای جدول پیشنهاد داشت و با وی صحبت کردیم اما قرارداد را تمدید نکرد و بلافاصله با سپاهان قرارداد بست. قرارداد محبی با باشگاه مس ۵.۵ میلیارد تومان بود اما قراردادش با سپاهان ۲۵ میلیارد تومان است اما اگر ما هم میخواستیم این مبلغ را بپردازیم اصلا آقای محبی قصد نداشت در مس بماند، میخواست به تیمهای بالای جدول بپیوندد.
چرا با نوشی صوفیانی دروازهبان مس به توافق نرسیدید؟
نوشی صوفیانی دروازهبان دوم تیم مس بود، با او در خصوص رقم قرارداد توافق کردیم و دوست داشت بماند اما بحثی که وجود داشت میخواست بعد از سالها نیمکتنشینی، دروازهبان اول باشد. میدانست در تیم مس دروازهبان دوم است.
اکثر بازیکنان قبلی تمدید کردند. اما رامتین سلیمانزاده رقم پیشنهادیش عدد بالا و غیرمعقولی بود که ما نمیتوانستیم این مبلغ را بپردازیم. الان فقط مهاجم نوک حمله نداریم.
خرید بازیکن خارجی هم دارید؟
دنبال بازیکن خارجی هستیم، بازیکن خارجی مدنظرمان است و ۵_۶ بازیکن خارجی معرفی شده است. مهاجم که حتما بازیکن خارجی میخواهیم.سه بازیکن کم داریم، وینگر، مدافع وسط و مهاجم میخواهیم اما با این وجود از خیلی تیمهای لیگ برتری جلو هستیم و بازیکن ذخیره با قیمت مناسبتتر هم است و این بازیکنان میدانند که بازیکن دو هستند.
تیم فوتسال بانوان در لیگ برتر میماند یا نه؟ حواشی در اطراف تیم شکل گرفته که تیم حذف خواهد شد؟
سیاستی که شرکت مس تعریف کرده که ما را با عنوان یک باشگاه فوتبالی تعیین کرده است و تیمهای اصلی و پایه باید فوتبال باشند و دیگر تیمها جانبی هستند. به طور مثال ظرفیت سونگون بر روی فوتسال است.
همانطور که گفتم اگر تیمها بخواهند در لیگ برتر بمانند باید بازیکنان بومی جذب کنند و فوتسال بانوان در لیگ حفظ میشود اما باید تن به بومیسازی بدهد، اما تن نمیدهد ولی سیاستها باید تغییر کند. بعضی از مربیهایی که بومی هستند با بچههای رفسنجانی و بومیها بدتر هستند و رفتار خوبی با آنها ندارند و بچهها معترض هستند و سرمایهگذاریها باید بر روی بومیسازی برود.
تیم فوتسال بانوان قهرمان کشور شده است و انتظارات از این تیم بالا رفته است و قطعا تن به بعضی تغییرات نخواهند داد؟
تیم فوتسال بانوان یا باید به لیگ پائینتر برود یا باید به بومیسازی تن بدهد و از بازیکنان رفسنجانی و استان کرمان استفاده کند زیرا با هزینههای زیاد و این بودجه نمیتوان بازیکن غیربومی خرید.
البته بعضی حرفها را نمیتوان گفت!
بومیسازی در تیم فوتبال بانوان هم انگار مد نظر بوده است؟
این فصل که تیم فوتبال بانوان برای اولین بار در باشگاه مس تشکیل شده است، ما میتوانستیم امتیاز لیگ برتر را برای فوتبال بانوان بگیریم اما زیرساختها در لیگ برتر درست نیست و تیم فوتبال بانوان هم باید از بازیکن بومی استفاده و از لیگ دو شروع کند. تیم والیبال بانوان هم در لیگ حفظ میشود اما باید بومیسازی انجام گیرد، نتیجه مهم نیست بلکه سیاست به سمت بومیسازی تغییر پیدا کرده است.
بعضی از باشگاهها مجوز حرفهای گرفتهاند آیا تیم فوتبال رفسنجان در این زمینه تعلل نمیکند؟
باید مالکیت باشگاه تعیین تکلیف شود، سال گذشته دائما مدیرعامل شرکت مس عوض میشد و مالکیت باشگاه تعیین تکلیف نشد. بارها جلسه گرفتیم که مالکیت باشگاه از زیرمجموعه صندوق بازنشستگی بیرون بیاد و آقای مدرس خیابانی این دستور را داده است که مالکیت تعیین تکلیف شود که به زودی اجراء میشود که مشکل مجوز حرفهای حل خواهد شد. سال گذشته آقای تاج به شرکت نامه زده بود که این مشکل حل شود زیرا گرفتن مجوز حرفهای سال به سال سختتر میشود و شرکت عزم خود را جزم کرده که موانع مجوز حرفهای را برطرف کند.
آیا ورودی از تیمهای پایه به بزرگسال داشتهاید؟
فعلا دو نفر از تیمهای پایه به تیم بزرگسالان اضافه شدهاند و تعدادی بازیکنان بومی معرفی شده اند که باید سرمربی از نظر فنی آنها را ببیند و کم کم به تیم اضافه شوند.
مثلا آقای میرزایی به مدت چند سال ماساژور تیم مس رفسنجان بوده که در فصل جدید به جمع قرمزپوشان پایتخت خواهد پیوست، یعنی سیاست باشگاه این است که مربی و بازیکن بومی تربیت کند.
چرا اردوی داخلی برگزار نمیشود و حتما باید به اردوی خارج از کشور رفت؟
امسال حداقل ۶ یا ۷ باشگاه لیگ برتری به اردوی ترکیه میروند. سه بازی تدارکاتی در ترکیه انجام میشود، هزینههای اردوی ترکیه زیاد نیست و اختلاف قیمت اردوی خارجی با اردوی داخلی بسیار کم است و تیم شخصیت میگیرد و هزینه اردوی خارجی معقول است و اگر تیم را مشهد یا سرعین هم ببریم باید هزینههای زیادی بپردازیم.
به نظر میرسد در انتخاب سرمربی کشتی رفسنجان سیر نزولی وجود داشته است و اینکه چه شد آقای لشکری را انتخاب کردید؟
معضلی که در کشتی است اینکه دو گروه شدند، یک گروه هیات کشتی و گروه دیگر زیرمجموعه مس که با هم اختلاف داشتند. سال گذشته مربی برای هر دو گروه کار میکرد که باز اختلافات حل نشد و این به کشتی ضربه زد. امسال با هیأت استان هماهنگ کردیم. ما قرار نیست اختلافات را بیشتر کنیم و تعدادی مربی بیاوریم و اختلافاتی بین آکادمی و هیأتها ایجاد کنیم.
هتل داخل ورزشگاه چه زمانی تکمیل میشود؟ ساخت هتل طولانی نشده است؟
دو هتل نیمه کاره متعلق به باشگاه مس وجود دارد که یکی داخل ورزشگاه و یکی بیرون از ورزشگاه در داخل شهر است. هر دو هتل دو سال است که بلاتکلیف هستند و هنوز تعیین تکلیف نشدهاند و بارها مسئولان شرکت برای بازدید آمدهاند اما هیچ کدام از این هتلها آماده نشده است. هزینههای هتل در رفسنجان بالاست، اگر هتلهای باشگاه تکمیل شوند، تقریبا سالی ۳۰ میلیارد تومان در هزینهها صرفهجویی میشود.
و سؤال آخر در خصوص پرونده فساد باشگاه نظرتان چیست؟
این پرونده در استان پیگیری میشود و تمام اطلاعرسانیها شده است. اما در خصوص پرونده فساد فوتبال باید گفت که بازداشتیها و احضارهای اخیر هیچ ارتباطی با رفسنجان ندارد و باشگاههای دیگر هم درگیر شدند.حالا رسانه ها بخصوص برنامه فوتبال برتر حق ندارد فقط در خصوص رفسنجان حرف بزند.
خبرنگار: فاطمه ملایی