اولین دستگاه هوشمند آب و هواشناسی کشور در رفسنجان رونمایی شد
مخترع دستگاه و عضو ملی نخبگان در این رابطه گفت: طراحی و ساخت این دستگاه به مدت چهارسال توسط ۳۰ نفر از پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه ولیعصر رفسنجان و با هزینه ۹۰۰میلیون تومان انجام گرفته است.
به گزارش شایوردنیوز؛ دکتر معین ملامحمدی در همایش رونمایی این دستگاه که با حضور دکتر حقیقت رئیس سازمان هواشناسی کشاورزی کشور صورت گرفت، بیان کرد: با توجه به وجود بحران آب و کمبود منابع آبی، بارندگی کم و تبخیر زیاد آب و همچنین افت سطح سفره های زیرزمینی آب در این شهرستان و در کنار این معضلات، بروز سرمازدگی و گرمازدگی های دو سال اخیر می طلبید در رفع این معضلات دستگاهی طراحی شود.
این مخترع جوان بیان کرد: امسال بیش از ۶۵۰ میلیارد تومان خسارت ناشی از پوکی پسته در رفسنجان داشتیم لذا طرح های هوشمند در راستای مدیریت صحیح منابع آبی نیاز است تا محصول احیا شود و رونق اقتصادی را شاهد باشیم.
ملامحمدی خاطرنشان کرد: نحوه استفاده از این دستگاه هوشمند آب و هواشناسی به این شکل است که کشاورز می تواند مزرعه خود را به این دستگاه مجهز و موقعیت را ثبت کند و مزرعه هر دو ساعت پایش می شود و سنسورهای دما، رطوبت، باد و … که به این دستگاه وصل هستند به طور لحظه ای تغییرات و اطلاعات مزرعه را ثبت و اعلام می کند. همچنین این دستگاه از اطلاعات ماهواره های ناسا استفاده میکند.
وی ادامه داد: وقتی مزرعه به سیستم معرفی می شود کمبود آب را مشخص می کند و محاسبه بهترین زمان آبیاری را اعلام می کند، همچنین اندازه گیری سطح آب چاه کشاورزی، مدیریت هوشمند باغداری، اعلام حمله آفات از یک هفته قبل، تشخیص پوکی پسته، پیش بینی سرمازدگی و پیش بینی سرعت وزش باد، اعلام بهترین زمان برداشت محصول پسته، تشخیص بیماری های برگ پسته به صورت آنلاین، توصیه های فصلی کارشناس تغذیه و … از دیگر مزایای این دستگاه است.
این محقق تاکید کرد: بحران آب را در رفسنجان جدی بگیریم.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه یکی از شگفت انگیزترین خدمات دنیای تکنولوژی امروز است افزود: این پدیده مدیریت کشاورزی را از راه دور و به صورت آنلاین در انواع چاه های کشاورزی، قنوات، انواع مزارع کشاورزی، به ساده ترین روش ها ارایه می کند.
ملامحمدی همچنین گفت: قیمت هر دستگاه بین ۱۵میلیون تا ۲۰میلیون تومان می باشد که برای یک چاه کشاورزی جواب می دهد .
به گفته ملامحمدی مدیر شرکت کاوشگران آب این دستگاه که به تولید انبوه هم خواهد رسید را می توان علاوه بر استفاده در دیگر نقاط کشور به خارج صادر کرد زیرا می تواند اقلیم خاورمیانه را هم پوشش دهد.
گفتنی است اولین دستگاه هوشمند آب و هوایی با حضور دکتر علیرمضانی مدیر صداو سیمای کرمان، مهندس ذهبی سرپرست اداره کل هواشناسی استان کرمان، جمعی از کشاورزان، محققان، دانشجویان، کارشناسان هواشناسی و اساتید دانشگاه رونمایی شد
Тут можно преобрести несгораемые сейфы сейф несгораемый