اخبارایران و جهانبهداشت و سلامتویژهگزارش

افزایش حیوان گزیدگی نسبت به سال گذشته در رفسنجان و ثبت ۲۰ مورد طی یک روز!

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: میزان حیوان گزیدگی در رفسنجان رو به افزایش است به طوری که سال گذشته ۲۴۵۲ مورد حیوان‌گزیدگی را ثبت شده و ۶ ماه نخست امسال هم ۱۴۲۱ مورد داشتیم که نسبت به سال قبل افزایشی است.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، عباس اسماعیلی در نشست کمیته پیشگیری از هاری در فرمانداری رفسنجان اظهار کرد: جمعه گذشته ۲۰ مورد حیوان گزیدگی به مراکز درمانی شهرستان مراجعه و خدمات درمانی دریافت کردند و در راستای کاهش آسیب‌های ناشی از حیوان گزیدگی و ساماندهی سگ های بلاصاحب نیاز به حمایت دستگاه های اجرایی به ویژه دستگاه قضایی احساس می شود.

وی بیان کرد: خوشبختانه طی ۳ سال گذشته هیچ فوتی بر اثر حیوان گزیدگی در شهرستان ثبت نشده و برای هر شخصی که بر اثر حیوان گزیدگی به مراکز درمانی مراجعه می کند مبلغی بالای ۲۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد تا درمان شود.

‌ایران رتبه سوم مرگ‌ومیر بیماری هاری را در جهان دارد

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان در این نشست به آماری در خصوص حیوان گزیدگی در سطح کشور و رفسنجان اشاره و بیان کرد: ۹۹ درصد موارد هاری در جهان که در انسان رخ می دهد از طریق سگ انتقال می‌یابد.

محمدرضا هرندی ادامه داد: ایران طی ۱۸ سال گذشته رتبه سوم را از نظر تعداد مرگ و میر از طریق سگ را دارد و متاسفانه بیشترین سنی که در رفسنجان درگیر حیوان گزیدگی می شوند سنین زیر ۲۰ سال است که ۴۵.۶ درصد آمار را به خود اختصاص داده است جمعیتی که دانش آموز هستند. لذا نیاز است این خطر بزرگ را از بین برد.

وی افزود: میزان حیوان گزیدگی در شهر رفسنجان ۵۲/۴درصد و در مناطق روستایی هم ۴۷/۶درصد است.

هرندی بیان کرد: در شهرستان طبق بررسی ها بیشترین حیوان گزیدگی به ترتیب از طریق سگ های صاحب دار، گربه های بدون صاحب و سگ های بلاصاحب است.

وی تصریح کرد: در شهر رفسنجان امسال افرادی که دچار حیوان گزیدگی شدند و برای دریافت خدمات درمانی به مراکز بهداشتی مراجعه کردند ۸۸ درصد آن ها ایرانی، ۱۱.۸ درصد اتباع افغانستانی و کمتر از یک درصد نیز اتباع کشور پاکستان بودند.

هرندی خاطرنشان کرد: طبق بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری و دهیاری ها، وظیفه ساماندهی حیوانات پرسه زن برعهده شهرداری ها و بخشداری ها گذاشته شده و تأکید بر آن دارد. لذا این ارگان ها باید فضای مناسب برای جمع اوری سگ های بلاصاحب را فراهم سازند.

حمید نجم الدینی مسئول موسسه خیرین دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم در این نشست گفت: دغدغه همه مسئولان شهرستان در راستای ساماندهی و کاهش آسیب های ناشی از حیوان گزیدگی است و هرچه بتوانیم سواد سلامت جامعه را در این خصوص افزایش دهیم هم هزینه های کمتری در بر دارد هم اینکه موثر خواهد بود.

به گزارش شایوردنیوز، در این نشست مقرر گردید ساماندهی و عقیم سازی سگ های بلاصاحب در دستور کار قرار گیرد.

همچنین دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در این نشست اعلام کرد که آموزش برای دانش آموزان در حوزه رفتار صحیح با سگ را به مربیان بهداشت آموزش و پرورش و مراقبین سلامت مراکز بهداشتی در حال ارایه دارد تا این اموزش ها و فرهنگ نحوه رفتار با حیوانات از جمله سگ های بلاصاحب در سطح شهرستان اشاعه پیدا کند و موجب کاهش حیوان گزیدگی ها شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا