انارکیمحمدی: جوانان در جاده نوق و داوران پرپر میشوند/ با قانون تعهد ارزی نصف هزینههای تولید پسته بدست کشاورزان رفسنجانی میرسد
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس گفت: جوانها در جاده داوران و نوق پرپر میشوند، سالانه ۱۸ کشته در جاده نوق اتفاق میافتد، ردیف بودجه برای جاده نوق هم گرفته شده است اما روند احداث این جاده کند است، از استاندار تقاضا داریم که پیگیری شود تا این دو جاده هر چه سریعتر دوبانده شوند.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، احمد انارکی محمدی امروز عصر سهشنبه ۲۰ آذرماه در نشست فعلان اقتصادی و مسئولان رفسنجان با استاندار کرمان با عنوان «تکاپو» به تعهدات ارزی در خصوص صادرات پسته اشاره و بیان کرد: ارز بانکی قبلاً با ارز صرافی تفاوتی نداشت، کشاورزان رفسنجانی پستهها را با دلار ۷۰ هزار تومانی تولید و برداشت میکنند و با دلار ۳۸ هزار تومانی حاصل از صادرات (ارز نیمایی) پول پسته برگشت میخورد و بدست کشاورز میرسد که کشاورزان رغبتی برای تولید ندارند.
وی با اشاره به اختیارات مدیران در شهرستان اظهار کرد: مدیر بابد خلاقیت داشته باشد، به گونهای اختیارات تعریف شده است که مدیر اداره نمیتواند از مدیر کل بعضی از مباحث را بپرسد. چه کسی اداره ما را بررسی میکند و خیلی از مسائل را میتوان به آسانی حل کرد. موضوعات را در ادارات بازرسی کنید.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آب و اشتغال، مشکلات بهداشت و درمان در استان کرمان و شهرستان بیداد می کند لذا ادارت کم کار باید معرفی شوند تا گرهگشایی شود.
انارکی محمدی با بیان اینکه پروازها در فرودگاه رفسنجان راه افتاده است و اگر کمک کنید پروازها روزانه انجام خواهد گرفت، افزود: خط لوله گاز از کرمان عبور میکند، ۳۰ میلیون مصرف گاز در استان است که ۱۵ میلیون متر مکعب گاز در استان کمبود داریم. ۴۰ درصد مصرف گاز مربوط به معادن است و هوا سردتر شود گاز معادن هم قطع میشود.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: حسابهای مس باید به بانکهای استان برگردد و این پول در تهران گردش میکند و استان سودی نمیبرد.
انارکی محمدی به معضل اتباع بیگانه در رفسنجان اشاره کرد و گفت: ۱۰۰ هزار اتباع در رفسنجان هستند که در بافت فرسوده ساکن هستند و اینکه وام به مردم داده شود تا بافت فرسوده ساماندهی شود و سکونت اتباع از بافت فرسوده جمعآوری شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: اختیار آب را به استانها بدهند، قانون مشکل دارد و قانون آب در کرمان و شمال یکی است.
انارکی محمدی در ادامه اظهار کرد: استفاده از انرژی خورشید درکشاورزی برای ساخت پنلهای خورشیدی به تسهیلات نیاز دارد. آرسنیک آب در رفسنجان بسیار بالاست و احداث تصفیهخانه آغاز شد اما در چهار سال گذشته عملا متوقف شد.
نماینده رفسنجان با بیان اینکه در بحث گردشگری فعال بودن فرودگاه خیلی مهم است،
انارکی محمدی به استفاده بهینه از آب دریاچه شور نوق اشاره و بیان کرد: آب دریاچه شور نوق هدر میرود و آب تبخیر میشود که استاندار بازدیدی از منطقه داشته باشند و کارخانه پتروشیمی میتوان در کنار این دریاچه شور احداث کرد.
راهاندازی خط ریلی در نزدیکی شهر رفسنجان هم از دیگر درخواستهای انارکی محمدی از استاندار بود.