اخباراقتصادیایران و جهانویژهکشاورزی و پستهگزارش

فرماندار رفسنجان: دهه فجر ۱۵۰۰ میلیارد تومان پروژه در رفسنجان به بهره‌برداری می‌رسد

فرماندار رفسنجان گفت: ۱۵۰ پروژه در رفسنجان با بودجه‌ای بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد و این پروژه‌ها شامل دهیاری‌ها، شهرداری‌ها، دانشگاه علوم پزشکی و ولیعصر، اداره گاز، آب و برق و…. می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین رضایی امروز صبح پنج‌شنبه ۱۱ بهمن‌ماه در نشست خبری به مناسبت دهه فجر به درآمدزایی و مزیت‌های اقتصادی محصول پسته در رفسنجان اشاره و اظهار کرد: پسته همچنان مزیت اقتصادی و رقابتی در شهرستان دارد و در دوازده سال گذشته سالیانه به طور میانگین ۳۳۵۰۰ تن پسته در شهرستان برداشت شده است و میانگین برداشت پسته در دو سال اخیر ۴۸۵۰۰ تن بوده است، در حالی‌که در سیرجان ۱۶ هزار تن پسته برداشت شده است.

۴۰ درصد محصول پسته استان کرمان از رفسنجان برداشت می‌شود

رضایی بیان کرد: واقعیت این است که با خشکسالی و کم‌آبی نباید باغات را رها کرد و محصول پسته هنوز مزیت اقتصادی را دارد و ۴۰ درصد پسته استان از شهرستان رفسنجان برداشت می‌شود.

رضایی گفت: تابستان امسال خاموشی موتورپمپ‌ها کاهش پیدا کرد و از ۵ روز، سه روز موتورپمپ‌‌های کشاورزی در هفته خاموش شدند تا کم آبی کمتر به باغات آسیب برساند.

فرماندار رفسنجان توسعه کشت‌های گلخانه‌ای کم‌آبر را در شهرستان برای اشتغالزایی و درآمدزایی بسیار مهم دانست و بیان کرد: ۳ هکتار کشت گلخانه‌ای در کبوترخان آماده بهره‌برداری است که طرح این گلخانه ۱۳ هکتار است که مشاوران آن خارجی از اسپانیا و هلند هستند و کشت آن فقط گوجه است و یکی از نمونه‌های موفق کشت گلخانه‌ای خواهد بود.

انتقال آب خلیج فارس به باغات پسته در حال برنامه‌ریزی است

رضایی با بیان اینکه با رایزنی با وزارت کشاورزی نیاز آبی باغات پسته افزایش یافت و به ازای هر دو هکتار یک لیتر آب در نظر گرفته شد که اصلاح آن بسیار کار برد، افزود: بیشترین عملکرد و میانگین برداشت پسته در ۵ سال اخیر از باغات رفسنجان در کشور بوده است که بحث دانش فنی و تجربه کشاورزان را می‌رساند.

مقام عالی دولت در رفسنجان به انتقال آب خلیج فارس به باغات پسته اشاره و گفت: مطالعات انتقال آب خلیج فارس برای حوزه کشاورزی در حال انجام است که حداقل هر چاه موتور باید ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه کند البته باید شرکت‌های معدنی هم برای اجرای این طرح کمک کنند. هزینه خط انتقال آب خلیج‌فارس ۷۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده است که چادرملو و اصفهان هم اکنون از این آب استفاده می‌کنند.

رضایی افزود: ۱۴۰۰ میلیارد تومان هزینه انتقال آب خلیج فارس برای مصرف شرب به رفسنجان شد، بدون اینکه یک ریال از اعتبارات شهرستان هزینه شود و دولت اعتبار ویژه گذاشت که این طرح قابل ستایش است و ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر بر ثانیه آب از خلیج فارس به رفسنجان می‌رسد.

فرماندار رفسنجان به احداث ۱۸ کیلومتر جاده‌ نوق و ۱۳ کیلومتر جاده داوران رفسنجان اشاره کرد و گفت: هر مسئولی که می‌آید می‌گوید جاده نوق باید دوبانده شود و اعتبارات این جاده باید در سال‌های گذشته اختصاص پیدا می‌کرد، ۳۰ میلیارد تومان بدهی دو شرکت است که در حال رایزنی هستیم تا بدهی شرکت‌ها پرداخت شود. احداث جاده شهربابک به رفسنجان هم در دستور کار است و مسیر دو شهرستان ۳۰ کیلیومتر کوتاهتر می‌شود که دوازده کیلومتر آزادسازی انجام نشده است و بقیه مسیر زیرسازی و آزادسازی شده است.

وی با اشاره به سه‌شنبه‌های صنعتی و نشست تکاپو با استاندار برای حل مشکلات فعالان اقتصادی اظهار کرد: روستابازار در محله رحمت‌آباد برای فروش محصولات روستاها به مانند شیر، تخم‌مرغ و….راه‌اندازی می‌شود.

نصب ۱۶ ایستگاه هواشناسی کشاورزی در باغات پسته رفسنجان

فرماندار رفسنجان با بیان این‌که در ۲ سال گذشته اقدامات خوب و پیشگیرانه‌ای در بحث جلوگیری از سرمازدگی انجام شد، اظهار کرد: از جمله اقدامات نصب ۱۶ ایستگاه هواشناسی و ارائه ۱.۲۰۰ هزار لیتر سوخت سال اول و سال گذشته هم پانصد هزار سوخت به کشاورزان برای جلوگیری از سرمازدگی اختصاص پیدا کرد.

رضایی با بیان این‌که پوشش منطقه‌ای رادیو رفسنجان توسعه پیدا کرده است، عنوان کرد: دکل لاشکار تقویت شده است و نوق، کشکوئیه، کبوترخان هم زیر پوشش رادیو رفسنجان قرار می‌گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا