رویدادی که هنر و دغدغه های بانوان را به نمایش می گذارد
بیش از سه ماه است که ویروس کرونا تمامی ساختارهای زندگی عصر جدید را بهم ریخته است، ویروسی که علاوه بر اینکه بخش سلامت و بهداشت جهانی را به چالش کشیده است بر روابط و مناصب اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و…تأثیر مستقیم گذاشته است و دوره ای بنام “کرونا” را شکل داده است. دوره ای که هنوز پایانی برای آن نمی توان تصور کرد و ماههای پیش رو همچنان دنیای مقابله با این ویروس ناخوانده است، ویروسی که تمامی معادلات جهانی را زیر و رو کرده است.
آنچه که در این دوره بیش از گذشته آسیب دیده است، بخش های فرهنگی و هنریست که می توان گفت در یک سکوت کرونایی به سر می برند و این بخش دچار انجماد شده است. نمایشگاهها، رویدادها و جشنواره های فرهنگی و هنری تعطیل شده اند. اما در این میان گروههایی دست به کار شده تا رویدادها و جشنواره های فرهنگی_هنری بیش از این آسیب نبینند و با بهره گیری از فضای مجازی و دنیای ارتباطات، جشنواره های مجازی به راه انداخته اند تا نشان دهند که می توان شعله جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی را در این دوران همچنان روشن نگه داشت.
جشنواره ” از چشم دختران ببینیم” که وارد دومین سال برپایی خود شده است، جشنواره ای با زیربنای خلاقانه است که بانوان را وارد گود رقابت و مسابقه ای هیجان انگیز کرده تا از لنز دوربین، چه دوربین موبایلی یا حرفه ای، هنر و خلاقیت خود را به نمایش بگذارند.
جشنواره ای که برای زنان نقش آفرینی می کند
دبیر دومین جشنواره عکس “از چشم دختران ببینیم” در گفتگو با شایورد می گوید: این جشنواره، رویدادی متفاوت و جذاب برای همه زنان و دخترانی است که طبع هنرمندانه شان قصد شکوفایی دارد؛ این اتفاق خوب قرار است دغدغه های دختران را به نمایش بگذارد و برای زنان نقش آفرینی کند تا جامعه را در نگاه آنان ببینیم و امید به زندگی را در دخترانگی هایشان جستجو کنیم.
بهناز شریفی بیان می کند: فرهنگسرای رسانه به عنوان دبیرخانه دائمی جشنواره و نمایشگاه عکس “از چشم دختران ببینیم” مفتخر است پذیرای آثار و تصاویر زنان و دختران از سراسر ایران باشد.
مدیر فرهنگسرای رسانه مشارکت و همراهی مردان به صورت غیر مستقیم را در کنار بانوان در برگزاری این جشنواره بسیار مهم ارزیابی می کند: امید که با همراهی و مشارکت تمامی مردان و زنان چشمانمان را به روی خوبی ها بگشاییم و اطرافمان را زیباتر ببینیم.
آثار متفاوتی از سراسر ایران رسیده است
دبیر جشنواره ارسال آثار از سراسر کشور را اتفاق مثبت و خوشایند جشنواره ارزیابی می کند: در آغازین روزهای شروع به کار دبیرخانه جشنواره دوم، آثار متفاوتی از سراسر ایران به دست ما رسیده است که امیدواریم این جریان در روزهای آتی پرشورتر باشد. ضمن اینکه داوری جشنواره در روزهای ۳۰ و ۳۱ خرداد برگزار خواهد شد و آثار منتخب به صورت مجازی در صفحه اختصاصی فرهنگسرای رسانه به نشانی rafsanjanmedia@ به نمایش گذاشته می شود.
شریفی اضافه می کند: هر عکاس مجاز است در هر یک از بخش های دوربینی و موبایلی به تفکیک موضوع اصلی و ویژه (کرونا و قرنطینگی) حداکثر پنج عکس ارسال کند.
نشاط اجتماعی در بانوان و دختران
عضو شورای اسلامی شهر رفسنجان نظر خود را در خصوص جشنواره “از چشم دختران ببینیم” چنین بیان می کند: مدیریت شهری برای دومین بار تلاش می کند تا دختران و بانوان را در شهر ببیند و به دغدغه ها و خواسته هایشان احترام بگذارد.
وحیده نوری اضافه می کند: امیدواریم که شاهد افزایش روحیه اعتماد و نشاط اجتماعی بیشتر در دختران و بانوان باشیم.
با برگزاری جشنواره ها، هنرمندان برای ادامه کار انگیزه پیدا می کنند
عباس بلوچی فارغ التحصیل رشته سینما گرایش کارگردانی از دانشگاه سوره در گفتگو با شایورد می گوید: از اینکه شهرداری رفسنجان با برگزاری جشنواره عکس “از چشم دختران ببینیم” به بانوان عکاس توجه کرده است، بسیار کار ارزشمندی است و همچنین در ایام کرونا بخش ویژه ای را انتخاب کرده تا زنان از محیط داخل خانه و ایام قرنطینه عکاسی کنند، این یک ایده بسیار خوب است.
بلوچی که کارشناس ارشد عکاسی از دانشگاه تهران دارد، اضافه می کند: این جشنواره یک حرکت فرهنگی است و هنرمندان را تشویق می کند و شور، نشاط و شوق در آنها ایجاد می کند تا رقابت سالم در آنها شکل گیرد. وقتی جشنواره و مسابقه برگزار می شود بالاخص عکاسان برای ادامه کار انگیزه پیدا می کنند. بالاخره هنرمند باید در یک موقعیت زمانی و مکانی کارش را ارائه بدهد یا باید نمایشگاه برپا کند که در این جریان کرونا نمایشگاه هم که نمی توانند دائر کنند و نمایشگاهها تعطیل شده اند، حداقل در چنین جشنواره ای هنرمندان و عکاسان می توانند عکسهایشان را ارائه دهند و آثارشان دیده شود و برای ادامه کار انگیزه پیدا کنند.
این مدرس عکاسی و مدیر انجمن سینمای جوان رفسنجان بیان می کند: از این جهت این جشنواره اهمیت خود را نشان می دهد که بانوان در بسیاری از مسائل هنری دید و نگاهشان دقیقتر است و نقطه مثبت جشنواره این است که مختص بانوان است.
وی نگاه جنسیت را بر خلق آثار هنری بی تاثیر نمی داند و می گوید: جنسیت بانوان به گونه ای است که نگاه آنها به پیرامون خود متفاوت است، بانوان نگاه ریزبین تری دارند، دید آنها متفاوتتر است. بعضی مواقع خانمها نکات و چیزهایی را می بینند که آقایان نمی بینند. البته بعضی جاها هم آقایان نکاتی می بینند که خانمها نمی بینند این نگاه همان نگاه جنسیت است که تاثیر مثبت و متفاوتی بر روی رویدادها و جشنواره ها می گذارد.
بلوچی که داور جشنواره هم است، برگزاری جشنواره را که سالیانه برگزار می شود از نقاط قوت جشنواره می داند و تصریح می کند: اینکه جشنواره سالیانه برگزار می شود و استمرار دارد، بسیار مهم است. اگر جشنواره یک سال برگزار شود و سال دیگر برگزار نشود قطعا از ذهن ها پاک می شود و اینکه شهرداری همت کرده است که این جشنواره سالیانه برگزار شود و دبیرخانه دائمی تشکیل داده است نکته مثبت این رویداد فرهنگی_هنری است.
جشنواره ملی عکس” از چشم دختران ببینیم” امسال با رویکردی متفاوت با همت اداره فرهنگیاجتماعی شهرداری رفسنجان و فرهنگسرای رسانه آغاز شده است و در دوران کرونا با طرح و ایده ای متفاوت، بانوان را از سراسر کشور به یک رویداد فرهنگیهنری دعوت کرده است تا بانوان، آثار هنری خود را چه حرفه ای و یا آماتور به رقابت گذاشته تا علاوه بر کشف استعداد هنریشان، در مسابقه ای شورانگیز شرکت کنند. رویدادی که می تواند سرآغاز خیلی از برنامه ها و طرح های شهری هم باشد و مدیران شهری در برنامه های آتی شهر از عکس ها به عنوان یک ایده بهره بگیرند. یا اینکه مدیران شهری مشکلات را از نگاه زنان و دختران ببینند و برای حل و مرتفع شدن مشکلات و معضلات شهر و جامعه تلاش کنند.