اخباراقتصادیسیاسیگفتگو

دو مخزن اسید با ظرفیت ۱۴ هزار متر مکعب تا اواخر شهریورماه به بهره برداری می رسد/کارخانه فولاد ضد زنگ با یک هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری احداث خواهد شد

مدیر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: ۵۰۰ هکتار برای صنایع پایین دستی مس در منطقه در نظر گرفته شده است که اگر شرکتها برای سرمایه گذاری ورود کنند حداقل ۱۲۰۰ کالا برای مجتمع مس سرچشمه تأمین خواهد شد و با خرید مستقیم مجتمع مس سرچشمه در سال ۱۲۰۰ میلیارد تومان درآمد به دست خواهد آمد.

مجید کهنوجی در نشست خبری به مناسبت روز صنعت و معدن بیان کرد: در منطقه ویژه اقتصادی سه هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است که دو هزار میلیارد تومان در صنعت ارز دیجیتال و یک هزار میلیارد تومان در سایر صنایع سرمایه‌گذاری شده است.

عکس: رضا ساجدی/ شایوردنیوز

وی افزود: هزار نفر در منطقه ویژه اقتصادی مشغول به کار هستند که ۸۹ درصد آنها بومی هستند.

مدیر منطقه ویژه رفسنجان بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در سال ۹۰ مجوز تأسیس گرفت و در سال ۹۳ زیرساخت‌های آن ایجاد شد و از سال ۹۳ تا ۹۹ تعداد ۵۵ سرمایه‌گذار جذب شد که به علت تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی، واحدهایی راه اندازی نشدند و در حال حاضر ۱۷ واحد اقتصادی فعال است.

کهنوجی با بیان اینکه بین علم، صنعت و دانشگاه در این منطقه ارتباط تنگاتنگی برقرار شده است، عنوان کرد: ۹ نفر از اساتید دانشگاه در زمینه شرکتهای دانش بنیان سرمایه گذاری کرده اند.

عکس: رضا ساجدی / شایوردنیوز

وی به سرمایه گذاریهای خارجی اشاره و خاطر نشان کرد: ۵ سرمایه گذار خارجی از کشورهای اتریش، آلمان، چین، هند و.. در بحث انرژی خورشیدی، لعاب کاشی (سیلیکات)، قطعات ماشین آلات معدنی، ارز دیحیتال و ….سرمایه گذاری کرده اند.

۲ هزار میلیارد تومان در ارز دیجیتال سرمایه گذاری شده است

کهنوجی با بیان اینکه بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیحیتال (ماینینگ) کشور در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان است، تصریح کرد: میزان سرمایه گذاری ارز دیجیتال ۲ هزار میلیارد تومان است.

وی افزود: قیمت بیت کوین به یکباره از ۱۲ هزار دلار به ۳۵۰۰ دلار کاهش پیدا کرد و با توجه به این‌که نرخ بیت کوین پایین آمده است، صرفه اقتصادی ندارد که در تابستان دستگاهها با برق کار کنند حتی در ۸ ماه از سال از مهرماه تا پایان اردیبهشت‌ماه هم قیمت بیت کوین با قیمت برق مساوی می شود.

کهنوجی تصریح کرد: عمر مفید دستگاههای استخراج ارز دیجیتال دو سال است اما دولت و مجلس بایستی در این خصوص طرحی را به مرحله اجرا برسانند که نیروگاههای گازی در منطقه راه اندازی شود تا برق این دستگاهها تأمین شود.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: برق مزرعه ماینینگ از پست رفسنجان نیست و برق دستگاهها از شبکه باغین به سرچشمه تأمین می شود.

وی ساخت ۸ مخزن اسید سولفوریک در منطقه ویژه را از طرح های مهم مس ارزیابی کرد و گفت: دو مخزن اسید تا اواخر شهریورماه به بهره برداری می رسد و هر مخزن ۱۴ هزار متر مکعب ظرفیت دارد.

عکس: رضا ساجدی / شایوردنیوز

کارخانه فولاد ضد زنگ با یک هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری احداث خواهد شد

مدیر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان طرح‌های توسعه ای منطقه ویژه را در آینده چنین تشریح کرد: برای اینکه زنجیره فروکروم تکمیل شود، کارخانه فولاد ضد زنگ با یک هزار میلیارد تومان سرمایه‌ گذاری و اشتغالزایی ۲۰۰ نفر در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان راه‌اندازی خواهد شد که در حال مذاکره هستیم و در صورتی که آب مورد نیاز این مرکز صنعتی تأمین شود، ظرف یک سال به بهره‌برداری می‌رسد.

کهنوجی تعیین نقشه راه صنعتی را از اولویت‌های جهش تولید دانست و گفت: بدون نقشه راه نمی توان پیشرفتی در کار داشت، تسهیلاتی ارائه می شود اما به هدف منتهی نمی شود. بایستی جلوی فعالیت های نامولد (طلا، مسکن و…) گرفته شود که رقیب تولید است.

وی در ادامه گفت: ارتقای امنیت سرمایه گذاری، سهولت در دریافت مجوز کسب و کارها، ثبات در رویه های اجرایی و مقررات و.. از عوامل سریع راه اندازی شرکتهای اقتصادیست که بایستی چنین موانعی مرتفع شود. ثبات بازار ارز، کنترل قاچاق، تامین مواد اولیه و…رقابت پذیری را در بخش تولید قابل توجیه می کند.

۵ کارخانه در شرایط کرونا تعطیل شده است

کهنوجی افزود: به خاطر شرایط کرونا در این منطقه ۵ کارخانه کاملا تعطیل شدند که مشکل آنها تامین مواد اولیه است که بایستی از خارج وارد شود.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان افزود: در منطقه ویژه اقتصادی سه هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده که دو هزار میلیارد تومان در صنعت ارز دیجیتال و یک هزار میلیارد تومان در سایر صنایع سرمایه‌گذاری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا