اجتماعیاخباراقتصادیکشاورزی و پستهگفتگو

۵۰ درصد محصول پسته امسال بر اثر گرمازدگی خسارت دید/روزی ۳۰ هزار کارگر پسته را برداشت خواهند کرد

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان گفت: در مردادماه گرمای هوا به بالای ۳۷ درجه رسید و بیش از ۵۰ درصد محصول پسته امسال رفسنجان از بین رفت و رقم کله قوچی بیشترین خسارت را دید.

به گزارش شایوردنیوز، عباس حاج عبداللهی در نشست خبری بیان کرد: در سال ۹۷ در هر هکتار ۳۵ کیلوگرم و در سال ۹۸ در هر هکتار ۲۶۰ کیلوگرم پسته برداشت شد که امسال پیش بینی شده بود که محصول قابل توجهی برداشت شود اما متأسفانه با تغییرات جوی و گرمازدگی، محصول خوبی برداشت نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بیشترین خسارت گرمازدگی محصول پسته به ترتیب در بخش کشکوئیه، فردوس و حومه اتفاق افتاده است، خاطر نشان کرد: مالکین عمده از ۲۰ شهریورماه و خرده مالکان از اوائل مهرماه برداشت پسته را آغاز خواهند کرد.

حاج عبداللهی افزود: به کشاورزان توصیه می شود که برداشت پسته را هر چه سریعتر انجام دهند تا با پدیده تغییرات جوی، باران و سردی هوا مواجه نشوند و از نظر سلامت و بهداشت، درخت زودتر آزادتر خواهد شد و از ریزش جوانه ها جلوگیری می شود.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان عنوان کرد: امسال روزانه ۲۵ تا ۳۰ هزار کارگر به مدت ۴۵ روز پسته را برداشت خواهند کرد که با توجه به شیوع ویروس کرونا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی از ترمینال‌ها در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظارت خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه یکپارچگی اراضی پسته بایستی مورد توجه قرار گیرد، افزود: ۱۸۰ موتورپمپ کشاورزی شناسایی شده است که تعداد مالکان آن کمتر از ۵۰ نفر است و بعد از برداشت محصول پسته با آن‌ها صحبت می شود که آبیاری تحت فشار را انجام دهند و در قدم دوم اینکه یک کارشناس کشاورزی بر مزارع نظارت داشته باشد و در مرحله سوم عملیات مبازره با آفات باغات پسته به صورت یکپارچه انجام شود.

حاج عبداللهی به پرورش ماهی در رفسنجان اشاره کرد و گفت: حدود ۵۰ مزرعه در شهرستان، ماهی قزل‌آلا پرورش می‌دهند و استخرهای زیادی هم در رفسنجان در حال ساخت است.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به اینکه استفاده از آبیاری نوین و قطره‌ای در بین عمده‌ مالکان ترویج یافته است، بیان کرد: برای هر هکتار ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات بلاعوض در خصوص آبیاری قطره‌ای و زیرسطحی پرداخت می‌شود، و همه مراحل اخذ وام آسان و بدون وثیقه است. در حالی‌که تقاضای آبیاری زیرسطحی در حال افزایش است.

حاج عبداللهی تصریح کرد: امسال اگر بخواهیم، کارگران فصلی که برای برداشت پسته به رفسنجان می آیند با شرکت های مربوطه ساماندهی کنیم با مشکل بیمه و دارایی بر می خوریم که از سال آینده شرکت هایی را جهت ساماندهی کارگران فصلی ایجاد خواهیم کرد.

وی گفت: اخیرا ۱۵ فروشگاه غیرمجاز سموم کشاورزی به علت عرضه سم نامرغوب در رفسنجان پلمب شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا