اجتماعیاخباراقتصادیایران و جهانحوادثسیاسیشهری و رفاهیفرهنگی و هنری

پس لرزه های یک ترور

به قلم: فاطمه ملایی/روزنامه نگار

آنچه در ساعت‌ های اولیه ترور محسن فخری زاده شهید هسته ای و دفاعی، بیش از هر چیز خود را پررنگ تر نشان داد، اختلافات و تنش های سیاسی بین فعالان و نخبگان و سیاستمداران در فضای رسانه ای به بهانه این حادثه غم انگیز بود که بالا گرفت، تا جایی که هنوز هم آتش این بگو و مگوهای سیاسی خاموش نشده است و شاهد گفتگوهای زنده فعالین سیاسی دولت و مجلس در اینستاگرام و مصاحبه های مجازی هستیم.
اینکه در آستانه مذاکرات هسته ای ۲۶ آذرماه در وین، شهید فخری زاده ترور می شود به حتم یک برنامه کاملا منظم و طراحی شده از سوی دشمنان ایران اسلامی است، تا علاوه بر اینکه نخبگان و دانشمندان ایرانی را ترور کنند و برنامه هسته ای را تحت الشعاع قرار دهند و مردم ایران را در یک ترس و دلهره واهی نسبت به ناامنی و ضعف امنیتی قرار دهند، به دنبال اختلاف افکنی داخلی هم هستند تا گروههای سیاسی و مسئولین را به جان هم بیاندازند و از اختلافاتی که در داخل بر سر برجام، مذاکرات هسته ای و سیاست های خارجی دولت روحانی وجود دارد، بهره گرفته و به آن دامن بزنند تا به اهداف تضعیف نظام برسند؛ همانطور که می توان ردپای این آتش افروزی ها و اختلاف افکنی ها را در رسانه های خارجی به وضوح دید.

در حالی‌که بعد از این ترور بایستی هر چه فریاد، نفرت و خشم بود بر سر عاملان این جنایت کثیف سر داده می شد و تصمیم عاقلانه و واکنش مناسبی در روزهای نخستین و واپسین اتخاذ می شد؛ اما این فریادها و گفته های عجولانه برخی نمایندگان و سیاسیون آنچنان گوش‌خراش بود که دستگاه امنیتی و اطلاعاتی کشور را نشانه گرفت و ناخواسته تضعیف نظام در صدر بگو و مگوهای سیاسی قرار گرفت؛ در حالیکه همین دستگاه اطلاعاتی روزانه ده ها حملات تروریستی را خنثی می کند که در برخی تحلیل‌های ناشیانه در ریشه، مورد ظن و تخریب قرار می گرفت.

شهید فخری زاده اولین شهید هسته ای نبود و بین سال های ۸۸ تا ۹۰ چندین تن از دانشمندان هسته ای کشورمان ترور می شوند. مذاکرات هسته ای که از اواسط سال ۸۲ آغاز شده بود، در دولت وقت که سعید جلیلی رئیس گروه مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با کشورهای غربی بود ادامه پیدا کرده و وزارت اطلاعات بدور از هر اتهامی به کار خود ادامه می دهد، و روز به روز تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال می شد، آمریکا، اتحادیه اروپا، شورای امنیت سازمان ملل متحد و دیگر کشورها همزمان با ادامه مذاکره با طرف ایرانی در حال تصویب و اعمال تحریم های جدیدی علیه بخش های مختلف کشورمان و در رأس آنها نفت و بانک و بیمه و حمل و نقل کالا بودند و همزمان هم دانشمندان هسته ای ترور می شدند.
اما با توجه به اهمیت گفت و گوهای هسته ای و برجام از سال ۹۴، دول غربی درصدد بودند تا از اختلافات داخلی به علت نارضایتی مردم از سیاست های دولت در بحث های اقتصادی بیشترین سوءاستفاده را بکنند.

حال اینکه در این شرایط حساس که نیاز به وحدت و همبستگی بیش از گذشته احساس می شود، عده ای به فکر این افتاده اند که عقده های سیاسی شان را خالی کنند که این رفتارها اوج بی بصیرتی و کم فکری است اما باید گفت که آنها عملکرد تعدادی مسئول ( رئیس جمهور، وزیر امور خارجه، وزارت اطلاعات و..) را زیر سوال نمی برند بلکه آب در آسیاب دشمن ریخته و به غربی ها در رسیدن به اهداف‌شان کمک می کنند و اینکه عامل اصلی این جنایت که دستگاههای جاسوسی اسرائیل، انگلیس و.. هستند را به حاشیه رانده و افکار عمومی را به سمت اختلافات داخلی سوق می دهند، و این همان چیزی است که عاملان ترور در پی آن هستند.

عباس سلیمی نمین چهره اصولگرا در گفتگو با روزنامه ایران هم به این اختلافات داخلی واکنش تندی نشان داده و گفته است: «قاتلان شهید فخری‌زاده از اختلافات و تهمت پراکنی داخلی ما صد برابر بیشتر از به شهادت رساندن او قند در دل‌شان آب می‌شود. من شخصاً به این دولت و حتی برنامه سیاست خارجی و برجام نقدهای جدی دارم اما اینکه بعد از چنین اتفاقی با چنین ابعادی، نوک تیز حمله و حتی توهین متوجه رئیس جمهوری نظام و وزیر خارجه نظام شود، چیزی نیست جز منحرف کردن افکار عمومی و توجهات از عامل اصلی این جنایت.»
سلیمی نمین معتقد است در این شرایط که دنیا منتظر شنیدن و دیدن عکس العمل ماست، اصل پیام ضعف می تواند همین اختلافات داخلی باشد. وی همچنین توصیه می کند که مطالبه انتقام این ترور نیز هر چند یک مطالبه بحق و منطقی است اما نباید به صورت شعاری و هیجانی با آن برخورد شود. این تحلیلگر اصولگرا معتقد است که برخورد شعارگونه با این موضوع مهم و ایجاد مطالبات غیرواقعی خود می تواند به فشار بی دلیل به نظام منجر شود.

اما فعالان و نخبگان سیاسی!!! اگر کمی از هیجانات سیاسی شان کم شده است به این فکر کنند که در این مدت چگونه وارد بازی غربی ها شده و به تضعیف نظام کمک کرده اند!؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا