اجتماعیاخباراقتصادیشهری و رفاهیفرهنگی و هنریکشاورزی و پسته

نخستین موزه پسته در پایتخت پسته ایران افتتاح شد

به گزارش شایوردنیوز، محسن‌ هاشمیان یکشنبه ۳۰آذرماه در آئین افتتاح موزه پسته، ولادت حضرت‌ زینب (س) و روز پرستار را تبریک گفت و بیان کرد: با اشاره به اینکه برای به دست آوردن‌ پسته زحمات فراوانی انجام می شود تا پسته تولید شود و به دست مصرف کننده برسد، افزود: کتاب «سکه خندان» در همین‌ راستا تألیف شده و در تألیف آن بیش از دو سال و نیم‌ تلاش شد.

تاریخ پر فراز و نشیب پسته بعد از کودتای ۲۸ مرداد تا امروز تألیف شده است

مؤلف این‌ کتاب ادامه داد: آنچه مربوط به پسته و شرکت تعاونی تولیدکنندگان پسته است در این کتاب گردآوری شده و این کتاب در کشور منحصر به فرد و شامل بخش های مختلفی است. بعد از کودتای ۲۸ مرداد تا قبل از انقلاب و بعد از آن‌ تاکنون آنچه برای پسته اتفاق افتاده در این‌ کتاب بیان کردم‌ و معتقدم‌ آنچه انسان روایت می کند باید ماندگار و به نسل های آینده منتقل شود.

وی تصریح کرد: مخاطبین این‌ کتاب دانشجویان، اساتید و علاقه مندان به حوزه پسته هستند. کتابی جهانی که در کتابخانه ملی ایران ثبت شده است. تمام‌ مطالب در کتاب اعم از بحث محلی، منطقه ای، ملی و جهانی در مورد این محصول ارزآور از دیدگاه‌ های مختلف مورد پردازش قرار گرفته است.

هاشمیان گفت: این شرکت تعاونی با کمک کسانی مثل حاج جلال و محسن هجری، دکتر هرندی در سال ۱۳۴۷ به وجود آمد و بعد از انقلاب به دست مرحوم‌ حاج‌ شیخ احمد هاشمیان مدیریت‌ می شد و این تعاونی بیش از ۵۰ سال قدمت دارد و با وجود تحریم‌ ها و مشکلات هنوز در حال فعالیت است.
وی با بیان اینکه این‌ شرکت تعاونی دارای بیش از ۷۵ هزار عضو، پشتوانه مهم کشاورزان است، خاطرنشان کرد: قبلاً کمک هایی از ناحیه این‌ شرکت به سهامداران آن، کشاورزانِ عضو، جبهه و … می شد و در سال ۵۷ که مصرف پسته در اروپا ۳۰۰ کیلوگم‌ بود از ایران ۶۸ هزار تن پسته صادر شد و زمانی که برای اولین‌ بار بحث تهاتر مطرح‌ شد به صورت تهاتر (صادرات‌ پسته و واردات کالا) پسته را صادر می کردیم.


هاشمیان ادامه داد: شرکت تعاونی پسته رفسنجان توانست مصرف پسته ایران را از زیر ۵ درصد به بیش از ۹۶ درصد در سطح بین‌ المللی و جهانی برساند و با راه اندازی کارخانجات‌ متعدد و هزاران نمایشگاه پسته در سطح داخلی و خارجی‌ این محصول ارزشمند غذایی‌ تولید شده ایران را در سبد تنقلات‌ جهانی جای دهد و پسته ایران‌ را به عنوان پرمصرف‌ ترین‌ محصول جهان معرفی کند به طوری که بیش از ۹۰ کشور جهان از محصول پسته ایران‌ و رفسنجان‌ استفاده می کنند.

گفتنی است در این مراسم از کتاب «‌سکه خندان» حکایت نیم قرن تلاش و استقامت که در شرکت تعاونی تولید کنندگان پسته رفسنجان از سال ۱۳۴۷ تاکنون ادامه دارد، رونمایی شد و همچنین در این مراسم با حضور قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران، مهرابی سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمان، فصیحی فرماندار رفسنجان و جمعی از مسئولین شهرستان رفسنجان، موزه پسته در رفسنجان پایتخت پسته ایران افتتاح شد. این موزه در مکان شرکت تعاونی پسته رفسنجان افتتاح شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا