اخباراقتصادیایران و جهانشهری و رفاهیویژه

کلنگ‌‌زنی ۳ پروژه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با حضور وزیر صمت

کلنگ ۳ پروژه در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با حضور رزم حسینی وزیر صمت با میزان سرمایه گذاری۶۳ هزار میلیارد ریال و ۱۳۴ میلیون یورو به زمین زده شد که این پروژه ها تا سال ۱۴۰۵ به بهره برداری خواهند رسید.

عکس:رضاساجدی

به گزارش شایوردنیوز، امروز ۱۹ دی ماه، کلنگ پروژه مکانیزاسیون، پالایشگاه جدید و فاز سوم توسعه تغلیظ مجتمع مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با حضور علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیر عامل و رئیس هیأت مدیره شرکت ملی صنایع مس و جمعی از مسئولین استان و شهرستان به زمین زده شد.

فاز سوم تغلیظ مجتمع مس سرچشمه رفسنجان

پروژه فاز سوم تغلیظ مجتمع مس سرچشمه در زمینی به مساحت ۶.۵ هکتار و با زیربنای ۵.۴ هکتار احداث خواهد شد که با راه اندازی آن ۱۵۵ نفر اشتغالزایی ایجاد می شود و زمان راه اندازی این کارخانه در سال ۱۴۰۳ است.

ظرفیت فاز سوم تغلیظ مجتمع مس سرچشمه ۳۳۰ هزار تن کنسانتره مس و ۳۸۰۰ تن کنسانتره مولیبدن در سال است که این محصولات خوراک ورودی به کوره فلش جهت تولید مس را فراهم می کند. این پروژه با اشتغالزایی ۱۵۵ نفر و سرمایه گذاری ۲۲ هزار میلیارد ریال و ۴ میلیون یورو به بهره برداری می رسد.

طرح پالایشگاه جدید مجتمع مس سرچشمه

پروژه پالایشگاه جدید مجتمع مس سرچشمه، با توجه به انجام فازهای توسعه در بخش های مختلف تولیدی در مجتمع مس سرچشمه و ایجاد ظرفیت تولید آند در شرایط کنونی به میزان ۳۵۰ هزار تن در سال علاوه بر ظرفیت تولید امور پالایشگاه و ریخته گریهای موجود، نیاز به احداث و راه اندازی یک پالایشگاه با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار تن کاتد مس در سال، با عنایت به چشم انداز آینده شرکت ملی صنایع مس ایران است.

عکاس:رضا ساجدی

این پروژه با اشتغالزایی ۲۰۰ نفر و ۴۱ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۵ به بهره داری خواهد رسید.

پروژه مکانیزاسیون معدن مجتمع سرچشمه رفسنجان

پروژه مکانیزاسیون معدن مجتمع مس سرچشمه، با توجه به گذشت بیش از ۴۰ سال از عمر معدن مس سرچشمه، ساختار مهندسی و شکل دیواره ها تغییرات چشمگیری داشته است. استخراج و جابجایی باطله و سنگ های مس سولفوری توسط تراک مابین فواصل به ترتیب بیش از ۶.۷ کیلومتر و ۵.۵ کیلومتر راندمان استخراج از معدن را کاهش داده و ضمن کاهش ظرفیت استخراج، منجر به انباشت حجم باطله فراوانی در معدن شده است.

عکاس:رضا ساجدی

به همین منظور لازم است از روشهای روز جهانی که شاخص ترین آن سیستم انتقال و سنگ شکنی داخل معدن(IPCC) است استفاده شود.

در این پروژه استفاده از یک سنگ شکن نیمه متحرک به ظرفیت ۷۰۰۰ تن در ساعت برای سنگ های سولفوری مس و دو سنگ شکن نیمه متحرک به ظرفیت ۴۰۰۰-۳۵۰۰ تن در ساعت برای باطله استفاده می گردد. با توجه به به طرح نهایی معدن برای بازه های زمانی ۵ و ۱۵ و ۲۹ ساله، جانمایی مربوط به سنگ شکن ها انجام می گیرد و انتقال مواد از معدن به وسیله نوار نقاله انجام می شود. این پروژه با میزان سرمایه گذاری ۱۳۰ میلیون یورو در سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا